Societat 07/05/2018

El Govern destinarà 559.000 euros a fomentar la biomassa com a energia tèrmica

Les ajudes estan dirigides a administracions locals i a petites i mitjanes empreses per a la instal·lació de calderes alimentades amb biomassa

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de biomassa.

PalmaLa Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat iniciarà una convocatòria d’ajudes dotada amb 559.000 euros per afavorir la utilització de biomassa com a font d’energia per a usos tèrmics. Les ajudes, per un import de 40.000 euros per al 2018 i de 519.000 euros per al 2019, estan dirigides a administracions locals i a petites i mitjanes empreses per a la instal·lació de calderes alimentades amb biomassa.

El Consell de Govern va autoritzar la setmana passada la despesa necessària per poder dur a terme la convocatòria de les ajudes, subvencionada en un 50% amb el programa operatiu del FEDER. Aquestes ajudes permetran finançar l’adquisició d’equips de climatització o de calefacció, per exemple, per a les piscines de poliesportius o per als sistemes de calefacció d’establiments hotelers, entre d’altres.

Segons la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, el foment de l’ús d’energies renovables en l’Administració i també en el sector empresarial es produeix en el marc del canvi de model energètic que es pretén impulsar amb la futura llei de canvi climàtic i transició energètica. En aquesta línia, s’han activat altres ajudes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i punts de recàrrega per als vehicles elèctrics.

stats