Societat 23/06/2021

El Govern estudia vacunar els alumnes d'Erasmus que vinguin a la UIB el curs que ve

El nou rector de la Universitat de les Illes Balears i la presidenta de l'Executiu balear també han debatut sobre com millorar el finançament de la institució

ARA Balears
1 min
El rector de la UIB, Jaume Carot, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, aquest dimecres al Consolat de Mar.

PalmaEl Govern estudia la possibilitat de vacunar contra el coronavirus els alumnes estrangers que vinguin d'Erasmus a les Balears el curs que ve, segons ha informat Europa Press. La presidenta balear, Francina Armengol, i el nou rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, han analitzat aquesta possibilitat en la primera trobada institucional, que han tingut aquest dimecres al Consolat de Mar.

A l'encontre també han debatut sobre altres qüestions, com ara el finançament de la universitat i els compromisos que va assumir la socialista durant la investidura de Carot. Armengol va dir que l'Executiu continuarà treballant per "tancar un model estable de finançament" perquè així es pugui avançar cap a objectius com la "baixada de taxes" i una segona residència.

El rector ha dit que la trobada ha estat "molt cordial", en la qual han aprofitat establir un calendari per tenir futures reunions periòdiques per analitzar aquestes i altres qüestions. "Tenim sintonia en moltes de coses, les preocupacions són compartides i des d'aquest punt de vista estic molt satisfet per poder contribuir des de la universitat al progrés social de les Illes", ha assenyalat Carot.

Respecte del finançament, el rector ha dit que es preveu crear una comissió mixta entre la UIB i el Govern, es congelaran les taxes universitàries del curs que ve i s'equipararà el preu dels màsters professionals. Carot també ha plantejat la possibilitat de rebaixar els preus de les segones i terceres matrícules, però és una proposta que encara s'estudia.

stats