Societat 09/05/2020

El govern espanyol serà el que regularà les condicions dels vols que arribin a les Balears

L'aerolínia Lufthansa anuncià aquest divendres que volaria a Mallorca a partir de l'1 de juny

Ara Balears
1 min
Aeroport de Palma

PalmaEl govern espanyol serà el que regularà les condicions dels vols que arribin a les Balears. Així n'ha informat l'executiu després que l'aerolínia alemanya Lufthansa anunciàs aquest divendres que volarà a Mallorca a partir de l'1 de juny. El govern espanyol considera que aquestes condicions no són competència de les Balears, sinó de l'Estat, ja que amb la pandèmia del coronavirus s'han vist afectades àrees com la sanitat exterior, el trànsit aeri i la seguretat sanitària en els vols, segons ha informat l'agència Efe.

Així, el govern estudiarà les condicions de tots els vols que arribin a Espanya i que tinguin origen als països de l'espai Schengen, i analitzarà des de les mesures de seguretat en els avions fins a les possibles quarantenes per tots aquells que aterrin a l'Estat.

Davant la possibilitat que aquesta demanda s'incrementi després del confinament, ja hi ha grups de treball en l'àmbit europeu que estudien les mesures de seguretat que s'haurien d'aplicar en el transport aeri.

En aquest sentit, el govern espanyol aposta perquè s'aprovin mesures coordinades amb la Unió Europea, però també està disposat a aplicar-les de manera unilateral. El seu objectiu és regular les condicions necessàries, tant per oferir una acollida segura als turistes que arribin al país com per garantir la protecció dels residents a Espanya davant l'arribada de persones de fora

stats