Societat 25/03/2020

La construcció no atura a les Balears durant l'estat d'alarma per la negativa de Madrid

El ministre de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, considera que és un sector estratègic que cal mantenir

Maria Llull
1 min
El govern espanyol es nega a que l'activitat de la construcció aturi durant l'estat d'alarma provocat pel coronavirus

PalmaMalgrat que les Balears varen reclamar el tancament del sector de la construcció dimarts passat, el govern espanyol s'ha negat que deixi de funcionar durant l'estat d'alarma decretat per fer front a la crisi del coronavirus. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, va posar sobre la taula aquesta petició del Govern dimarts passat, durant una reunió amb el ministre de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i tots els consellers autonòmics.

Ábalos considera que la construcció és un dels sectors estratègics que han de continuar en funcionament durant la crisi del coronavirus. Malgrat que Marc Pons va assegurar després de la reunió que el ministre no es tanca al debat, la realitat és que de moment les obres continuaran en marxa.

La petició del Govern se sustentava en la necessitat de "garantir la seguretat laboral i sanitària" dels treballadors de la construcció. Fonts de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge han assenyalat a l'ARA Balears que "és difícil" continuar amb l'activitat en les actuals condicions i que es tracta d'un tema "prou delicat".

Sobre si hi va haver suport d'altres comunitats a la proposta de les Balears, s'han limitat a dir que "la situació és diferent a cada comunitat" i que les Balears són l'única que ha arribat a un acord amb el sector per tal de fixar unes condicions de feina que garanteixin la màxima seguretat laboral i sanitària durant la pandèmia.

stats