Societat 27/02/2021

El Govern destina més d'un milió d'euros per fomentar la igualtat i prevenir la violència masclista

Aquesta subvenció es repartirà entre el 2021 i el 2022

ARA BALEARS
1 min
Es finançaran projectes de foment d'igualtat per combatre la discriminació i d'intervenció davant les violències masclistes

PalmaEl Govern ha autoritzat l'Institut Balear de la Dona a tramitar una nova convocatòria de subvencions adreçades a entitats locals per tal de fomentar la igualtat i prevenir la violència masclista. La partida és d'1,2 milions d'euros i es repartirà en dues parts: 600.000 euros seran per a enguany i la resta per al 2022, segons informa l'Executiu en una nota.

L'objectiu és donar suport a projectes de foment de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, eliminar qualsevol discriminació per raó de sexe i la prevenció i intervenció amb les violències masclistes. Amb aquestes ajudes, els municipis tindran més capacitat de gestió en la prevenció i la intervenció contra la violència masclista. En l'àmbit municipal també es preveu fer estudis relacionats amb la igualtat i la posada en marxa o dinamització de les taules locals contra la violència de gènere.

En aquestes taules, a més de l'Ajuntament, hi treballen de manera coordinada diferents actors en la lluita contra la violència masclista i per la igualtat, com per exemple les forces i cossos de seguretat i el sector educatiu i sanitari del municipi, entre altres. Per altra banda, cal destacar que el Consell de Govern ha autoritzat l'IBDona a fer el pagament anticipat del 100% de les subvencions que es cedeixen en el marc d'aquesta convocatòria.

stats