Societat 22/09/2020

El Govern demana a les famílies que facin un esforç per "restringir les activitats socials"

Les conselleries de Salut i d'Educació han demanat als pares i els docents més precaució per fer front al covid-19

Ara Balears
1 min
L'estudi proposa també canvis per accedir a la docència. ARA BALEARS.

PalmaLes conselleries d'Educació, Universitat i Recerca i Salut i Consum han enviat aquest dimarts una carta a través del GestIB a totes les famílies de l'alumnat de les Balears per demanar-los que facin un esforç per "restringir les activitats socials fora del centre" i que disminueixin les activitats extraescolars dels seus fills", segons han informat en un comunicat.

Aquesta carta té com a objectiu informar les famílies de les noves rutines que s'hauran de dur a terme als centres escolars, amb la col·laboració de tota la comunitat educativa, per poder fer un seguiment dels casos positius que es produeixin entre el personal i els alumnes dels centres.

Per aquest motiu també recull la definició actualitzada de contacte estret i demana als pares que mesurin la temperatura als seus fills abans d'anar al centre, que es fomenti l'ús correcte de la mascareta i que evitin aglomeracions i concentracions, especialment a les entrades i sortides de les escoles.

Les dues conselleries demanen als pares que avisin el metge si el seu fill presenta símptomes compatibles amb el covid-19 a casa, i recorda que han de recollir l'estudiant si l'equip directiu del centre escolar els avisa que presenta símptomes de la malaltia per poder avisar el corresponent equip mèdic.

A més, també demanen que firmin un consentiment per poder fer la prova PCR durant el curs. Així mateix, han assenyalat que no es farà la PCR a un alumne sense informar prèviament la família del lloc i l'hora.

stats