Massificació
Societat 17/05/2024

El Govern convoca una mesa per consensuar mesures sobre el model turístic amb la societat civil

La reunió es farà dimecres a l'Escola d'Hostaleria

1 min
Carrers del centre de Palma, plens de turistes.

PalmaMentre les entitats socials i ecologistes plantegen mobilitzacions en contra de la massificació turística, el Govern ha anunciat que convocarà una mesa per abordar i consensuar mesures sobre el model turístic amb la societat civil. Així ho ha anunciat aquest dimecres el portaveu de l'Executiu Antoni Costa, després de la reunió del Consell de Govern. La trobada es farà dimecres 22 de maig a les 9.30 h a l'Escola d'Hostaleria. "El Govern vol prendre mesures valentes i amb el màxim consens possible", ha assegurat el també vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació.

Costa ha assegurat que es tractarà d'una convocatòria "molt àmplia", a la qual les entitats podran fer propostes. La intenció és "cobrir el màxim espectre de la societat civil i que el màxim nombre de persones pugui tenir veu", ha remarcat. Segons el portaveu, "és hora de prendre decisions valentes per fer front al repte que representa la gestió turística i la transformació del model productiu". "No els volem prendre tots sols, sinó de la mà de tota la societat civil de les Illes", ha afegit.

Quant a les mobilitzacions contra la saturació turística que estan en marxa, Costa ha manifestat "el màxim respecte" per part del Govern. "Vivim a una societat lliure i seran les persones que així ho decideixin les que es manifestaran", ha comentat.

Costa ha mostrat la disposició del Govern a prendre les mesures que s'acordin a la mesa, que no sap quantes vegades es reunirà. "No hem establert uns terminis. Ara bé, ho hem anunciat i la setmana que ve, es crea. El que no sabem és quant de temps durarà aquesta anàlisi", ha sentenciat.

stats