Societat 30/09/2019

El govern estatal exigirà que les aerolínies demanin sobre la condició de resident al final de la compra de bitllets

Es vol evitar així la trampa d'oferir un preu més car a les persones que tenen dret al descompte del 75%

Ara Balears
2 min
El govern central assegura que el descompte de resident es mantindrà sense canvis

PalmaEl govern estatal exigirà per llei a les companyies de transport que demanin als usuaris sobre la condició de resident al final de la compra de bitllets, per evitar que existeixin preus diferents per als qui ho són i els que no, segons informa Efe. El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha plantejat aquest dilluns a Madrid al secretari d'Estat d'Infraestructures, Transports i Habitatge del Ministeri de Foment, Pedro Saura, la necessitat d'adoptar mesures per evitar l'increment de preus per part de les companyies aèries aprofitant el descompte de resident, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

En la reunió, Saura ha garantit al conseller que no hi ha intenció d'introduir cap canvi en la bonificació del 75% i n'ha reiterat l'aplicació universal als ciutadans residents a les Balears, per als seus trasllats entre les illes i a la Península. La setmana passada va botar l'alarma a les Balears quan el ministre de Foment, José Ábalos, va explicar que estava creuant dades entre Hisenda i Foment per tal que no es fes un ús indegut d'aquest descompte.

Pons ha reiterat al secretari d'Estat quin és el posicionament del Govern, en el sentit que els esforços per evitar l'increment de despesa per la bonificació del descompte de resident del 75% s'han de centrar en la recerca a les companyies i no en la renda dels residents i la quantitat dels seus viatges.

De la mateixa manera, el conseller ha demanat que s'adoptin mesures que evitin comportaments anòmals de les companyies, i que, per exemple, se'ls exigeixi que en comprar els bitllets en línia, els usuaris no hagin de deixar constància que són residents fins al final, i no al principi, abans de la cerca, perquè així no pugui haver-hi un preu per als qui són residents i un altre per als qui no ho són. El Govern ha garantit que s'aprovarà per llei l'obligació d'incloure la condició de resident al final de la compra i que aquesta és una de les primeres mesures que s'adoptaran.

El conseller també ha reclamat al secretari d'Estat que s'activi l'Observatori de Preus. També ha demanat conèixer el resultat d'un informe sobre el comportament de les aerolínies en matèria de preus que havia de fer la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC). El secretari d'Estat ha assegurat que aquesta informació es compartirà quan tinguin els resultats.

stats