Societat 20/08/2020

El Govern balear descarta un nou confinament malgrat la remuntada de casos de coronavirus

"Encara queden unes setmanes d'augment de casos", segons el portaveu del Govern, Javier Arranz

A. Tarragó
1 min
Sanitària de Son Espases es protegeix del contagi del covid-19

PalmaLes Balears han tornat a assolir una nova xifra rècord de brots de coronavirus aquest dijous, amb 38 de nous en només una setmana. Davant una situació epidemiològica encara pitjor, el portaveu del Govern, Javier Arranz, ha assenyalat que el confinament encara és "un escenari al qual no es vol arribar" i, a hores d'ara, "no és una opció". Ara bé, no es descarten "limitacions de mobilitat de manera reduïda, com ara d'un edifici o d'un barri".

Sobre la possibilitat de fer cribratges massius a àrees concretes, Arranz ha puntualitzat que "primer s'ha de determinar quina és la població diana per poder garantir la quarantena mentre no es tenen els resultats". De totes maneres, "s'anunciarà amb temps", ha aclarit.

Malgrat que el membre de la Conselleria prefereix "no parlar d'onades", admet que les Balears es troben en una remuntada de contagis i que "encara queden unes setmanes d'augment de casos". Així, l'actitud no serà optimista fins que "el percentatge de proves positives comenci a davallar".

Pel que fa a la procedència dels contagis, Arranz ha apuntat un canvi: "Mentre que al principi prop d'un 15% provenia d'altres països o altres zones, en aquest moment només representen un 4%, de manera que la majoria es produeix dins la comunitat". En aquest sentit, ha assenyalat que "no hem tingut brots o casos d'importància en turistes internacionals a les Illes". "Vull creure que és perquè [els hotels] i les persones que s'hi han allotjat han respectat molt les mesures de seguretat", ha afegit Arranz.

stats