Societat 29/10/2021

El Govern autoritza la primera fase del Conservatori de Maó per 7 milions d'euros

També finançarà la construcció de l'escola d'adults amb 3 milions

Iván Martín
1 min
La sala Augusta serà la nova seu del Conservatori de Menorca.

MAÓEl Govern balear ha autoritzat la primera fase de les obres de construcció per reconvertir la sala Augusta de Maó en la seu del Conservatori de Música i Dansa de Menorca per un import total de 7 milions d'euros. Així ho ha anunciat aquest divendres en Consell de Govern.

Aquest conveni substitueix l'anterior, que quan va sortir a licitació va quedar desert perquè dues empreses varen renunciar al projecte. El finançament l'avançarà el Consell de Menorca i el Govern retornarà els 7 milions d'euros durant 10 anys, fins al 2030.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge redactarà el projecte i assumirà la direcció de l'obra, mentre que la Conselleria d'Educació licitarà el projecte i n'assumirà la despesa final. La previsió és licitar les obres a principis del 2022 per començar-les el segon trimestre de l'any que ve. Les instal·lacions mantindran la titularitat municipal, tot i que les tres administracions (l'Ajuntament, el Consell de Menorca i el Govern balear) compartiran l'espai. La segona fase tindrà un cost d'1,4 milions d'euros.

D'altra banda, el Govern també ha donat el vistiplau a la construcció de l'escola d'adults de Maó per un import de 3 milions d'euros. El nou CEPA Joan Mir i Mir es farà a la zona dels quarters de Santiago. L'Ajuntament avançarà la meitat de l'import del projecte i la Conselleria d'Educació el retornarà en els pròxims 10 anys, a banda d'aportar-hi el 50% restant.

stats