Societat 23/09/2020

El Govern destinarà 900.000 euros del fons covid-19 a cobrir les necessitats de la UIB

Una part d'aquests doblers serà per als docents que facin substitucions per aquesta malaltia

Catalina Riera
1 min
La UIB apostarà per la semipresencialitat.

PalmaEl Govern destinarà 900.000 euros del fons covid-19 a donar suport a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Així ho ha explicat el conseller d'Educació, Martí March, després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i la presidenta de l'Executiu, Francina Armengol, al Consolat de Mar.

En aquest sentit, March ha especificat que una part d'aquest import servirà per pagar la feina extra que faran els professors que substitueixin els qui es donin de baixa per coronavirus. "No és possible un sistema de contratació externa, però sí que demanarem a un professor d'un altre departament que conegui la matèria que substitueixi durant 15 dies el professor de baixa per coronavirus, ja que així es garanteix que cap estudiant quedi desatès", ha afegit l'Huguet.

March ha apuntat que amb vista a l'any que ve "s'hauran de negociar uns pressupostos normals dins unes incerteses, però també en funció de les necessitats respecte del covid que puguin sorgir". Així mateix, ha expressat que "la Conselleria d'Educació dona resposta a les necessitats de la UIB".

Huguet també ha comentat que les mesures adoptades per la crisi sanitària obliguen que les classes siguin semipresencials. "Prioritzarem que les classes siguin presencials, sobretot al primer curs, i a partir de tercer i quart ja s'utilitzarà més la part en línia". En aquest sentit, el conseller ha insistit que les classes s'han de reprendre en "un entorn al més segur possible".

stats