Perill caní

El gos de Joe Biden, la nova amenaça de la Casa Blanca

El Commander, el gos del president dels Estats Units, ha mossegat per onzena vegada personal de la Casa Blanca

2 min
El president dels Estats Units Joe Biden (L) i la primera dama Jill Biden (R) acaricien el seu gos, un pastor alemany anomenat "Commander"

BarcelonaOnze han estat les oportunitats que se li han donat al Commander. Aquest dilluns el pastor alemany del president dels Estats Units va tornar a mossegar un agent del Servei Secret de la Casa Blanca. Amb només dos anys, el jove cànid, anomenat Commander, ja ha emplenat pàgines de diaris per successos similars; concretament han estat onze les mossegades que ha fet al personal que treballa per a Joe Biden. Per bé que al mes de juliol ja es va anunciar que s'estava plantejant portar el gos a sessions d'entrenament per controlar la situació, no es té constància que el Commander hagi participat en cap.

Hi ha una tradició no escrita que els presidents dels Estats Units es traslladin a la Casa Blanca en companyia de gossos, escollint una raça en concret que marca la presència i personalitat de cada mandatari. En el cas de Barack Obama van ser dos gossos d'aigua portuguesos els que van acompanyar-lo en els vuit anys de mandat, mentre que George W. Bush va escollir els cans corsos –en va tenir dos– i un gat. Però la història de les mascotes de l'actual president és menys plàcida que la dels seus predecessors.

El president dels Estats Units, Joe Biden, i la primera dama, Jill Biden, amb el seu gos, un pastor alemany anomenat Commander.

Quan Joe Biden va arribar a la presidència ho va fer acompanyat de dos pastors alemanys, el Champ, un gos que havia acompanyat la parella tota la vida, i el Major, un altre gos de la mateixa raça que pretenia fer companyia al gos veterà a la seva nova casa. Però poc després d'instal·lar-se a la caseta del gos del jardí de la Casa Blanca, el Champ va morir. Amb la mort del gos de 13 anys, el Major es va quedar sol i va iniciar el precedent d'atacs que més tard també continuaria el gos que estava a punt d'arribar. La mossegada del Major a un membre de la seguretat del president li va costar l'expulsió de la casa presidencial i haver d'anar a Delaware amb la família del president durant uns mesos.

Amb la intenció de trobar una solució al nerviosisme del Major, els Biden van regalar al president un nou pastor alemany, el Commander. Però l'arribada del cadell només va empitjorar les coses. El petit va arribar el desembre del 2021 i tan sols amb tres mesos va atacar fins a deu vegades, en una d'elles un agent va haver de ser hospitalitzat després de ser mossegat als braços i les cames. Després que aquest dilluns el Commander mossegués per onzena vegada una persona, se l'ha vist com un "perill considerable" dins de la Casa Blanca.

stats