Empresa
Societat 21/04/2023

'Sense por a Goliat', una reflexió de l'empresària Meritxell Bautista sobre l'èxit professional en clau femenina

Va ser la fundadora de Fibracat i la presidenta i impulsora de Fibracat TV

ARA Balears
2 min
Meritxell Bautista

PalmaLa presidenta executiva de Manix Capital, Meritxell Bautista Quiñones, que va ser una de les 500 dones més influents d'Espanya durant el 2022. Serà el pròxim dimarts 25 d'abril al Centre Bit Raiguer d'Inca per participar en el cicle Inca Business. L'entrada serà gratuïta amb prèvia reserva. La conferència de l'empresària duu el títol de Sense por a Goliat i és una reflexió en clau feminista sobre l'èxit personal i professional, basada en la seva pròpia experiència. Bautista és empresària i activista social i una lluitadora incansable per fer visibles les dones en sectors com el de l'empresa i la tecnologia.

Ha estat mereixedora del Premi DonaTIC 2020 de la Generalitat de Catalunya per aquesta tasca, ha rebut el premi internacional de la Fundació IWEC 2020 per la seva trajectòria com a dona empresària i també el Premi Talent Cambra i el Premi FIDEM de Coresponsabilitat. Bautista és l'actual presidenta executiva de Holding Manix Capital, on impulsen, inverteixen i mentoritzen empreses a escala mundial i talents innovadors de diferents àmbits com el tecnològic, d'energia intel·ligent, d'IA, FinTechh i de comunicació i divulgació.

Va ser la fundadora de Fibracat i la presidenta i impulsora de Fibracat TV, el canal de la TDT a Catalunya creat per la mateixa operadora amb una programació 100% en català i centrada en dona i tecnologia. El canal va néixer amb un manifest inèdit en defensa de la igualtat i diversitat com a compromís per contribuir a l'avenç d'una societat igualitària.

Ha aconseguit el reconeixement d'entitats referents com l'Institut d'Estudis Catalans o Joves Empresaris de Catalunya. També ha rebut el premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC, a La Nit de les Telecomunicacions; menció especial en la categoria de tecnologia dels Premis Impacte 2021, que atorga el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya; ha estat guardonada en la 19a edició del Zoom Festival amb una menció especial en la categoria d'igualtat de gènere i, ha estat reconeguda per l'Ajuntament de Barcelona en la primera edició del Premi BCN FEM TECH per l'equitat de gènere al sector TIC. El desembre de 2022 va obtenir el Premi Pompeu Fabra, de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per la seva labor en favor de la llengua catalana.

És consellera del consell de l'Observatori Dona Empresa Economia (ODEE), és consellera de FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) i membre del Patronat Politècnica de la Universitat de Girona. És ambaixadora de la Fundació SheLeader, de promoció del Lideratge de les dones, ha estat nominada a les 'Dones top espanyoles emprenedores 2019, 2020 i 2021'. Considerada una de les dones més influents del sector TIC per mitjans com El Mundo, és membre de Mujeres Tech i del consell de direcció de la Societat Catalana de Tecnologia i ambaixadora de la Cambra de Comerç de Barcelona.

stats