Societat 03/08/2022

El Gob veu preocupant la crisi de subministrament d'aigua a Menorca

Asseguren que les administracions han d'aportar solucions en forma d'infraestructures a llarg termini, però també responsabilitza a la ciutadania

Iván Martín
1 min
Font ornamental tancada a Maó.

MAÓEl coordinador del GOB Menorca, Tòful Mascaró, considera preocupant que després d'anys d'avisar sobre la problemàtica de l'aigua a l'illa, els ajuntaments de la zona de llevant hagin demanat als seus ciutadans racionalitzar l'ús d'aquest bé natural, amb l'objectiu de poder abastir l'increment del consum en temporada alta.

Mascaró assegura que les administracions han d'aportar solucions en forma d'infraestructures a llarg termini, però també responsabilitza la ciutadania: "No s'ha fet prou i és una llàstima que s'esperi al límit per actuar". En aquest sentit, el dirigent ecologista ha donat alguna pauta: "Els consums més elevats es registren en els jardins de les urbanitzacions, multiplicant per deu la demanda per habitant en comparació amb els residents a Maó". I afegeix: "Si tenim un jardí que no està estructurat a partir de plantes mediterrànies, que estan adaptades al nostre clima i necessiten poca aigua per viure, hem de restringir al màxim el reg i si hi ha alguna part que es deteriora, mala sort".

L'objectiu de la mesura seria que els propietaris adaptassin el seu jardí amb vista a la pròxima temporada. D'altra banda, les piscines també són un altre camp d'actuació que proposa Mascaró: "És important cobrir la piscina en els moments que no l'emprem", així com el consum a les llars: "Cal promoure la instal·lació de sistemes de reutilització d'aigua, per exemple, aprofitar la de la dutxa per omplir la cisterna del vàter, si fos necessari amb cubells".

stats