Societat 22/09/2021

El GOB traslladarà a tots els municipis de Menorca el debat sobre la massificació

L'objectiu és elaborar un document de consens amb accions per regular el turisme

Iván Martín
1 min
Imatge d'un dels aparcaments pròxim a una platja menorquina.

MAÓEl GOB Menorca durà el debat de la massificació a tots els municipis de l'illa, amb l'objectiu de consensuar unes propostes que plantegin accions concretes per afrontar la problemàtica i regular el turisme.

El responsable de l'Ordenació Territorial de l'entitat ecologista, Miquel Camps, ha assegurat que aquest tema ha despertat molt d'interès entre la ciutadania, i que cal que aquesta s'expressi en tots els seus àmbits, que en aquest cas serien els municipis menorquins. A més, es considera que d'aquesta manera el document final tindrà més força: "S'estan tramitant dues normatives que podrien afectar directament el debat de la massificació; l'aprovació definitiva del Pla Territorial Insular i l'esborrany de la llei de la Reserva de la Biosfera".

Camps considera que el model turístic de Menorca "no ha de morir d'èxit", i que són necessàries mesures correctores amb vista al pròxim estiu. En aquest sentit, el responsable de l'Ordenació Territorial destaca que "el 90% de la capacitat d'allotjament que té Menorca es reparteix entre apartaments i hotels de costa, així com de lloguer turístic", i hi afegeix: "El 10% restant seria per a hotels d'interior, agroturismes, pensions i hostals. Cal centrar-se en els apartaments dels anys 80, que tenen unes ràtios turístiques molt baixes, els hotels de platja i el lloguer turístic, que s'ha disparat".

El primer diàleg sobre massificació turística tindrà lloc aquest dimecres al Claustre de Sant Francesc de Maó i acollirà un centenar de persones, el màxim d'aforament permès.

stats