Societat 15/12/2021

El GOB adverteix del mal estat dels aqüífers a Menorca

Demana als ajuntaments que reorganitzin les tarifes de l'aigua per evitar-ne l'abús

Iván Martín
1 min
Bassa temporal situada a Sa Raconada Vella de Sa Mesquida aquest cap de setmana.

MAÓEl responsable de l'Ordenació Territorial del GOB Menorca, Miquel Camps, ha avisat que, malgrat les constants pluges registrades en els darrers mesos a l'illa, no són suficients per millorar la salut dels aqüífers, que, segons el dirigent ecologista, travessen una situació delicada. De tota manera, cal destacar que, en canvi, les zones humides presenten una imatge ben diferent. Menorca ve de molts mesos sense pluja i una primavera i estiu extremadament secs.

Camps explica que, mentre que les zones humides han recuperat gran part de la seva capacitat hídrica, no succeeix el mateix amb els aqüífers: "Necessiten que plogui molts mesos, amb una intensitat suficient, però no gaire ràpida, amb l'objectiu que es puguin filtrar. És un procés lent i els aqüífers de l'illa continuen en mal estat".

El responsable de l'Ordenació Territorial assegura que els aqüífers de Menorca es troben a la meitat de la seva capacitat i que la dinàmica dels darrers anys és descendent: "Històricament veiem com no només no es recuperen, sinó que evolucionen negativament", i afegeix: "Per abordar aquesta problemàtica, amb independència que plogui correctament durant uns quants mesos més, necessitam altres activitats que no depenguin de la naturalesa". Entre aquestes destaca la reorganització de les tarifes de l'aigua que desincentivin l'abús que s'està fent a les zones turístiques de la costa, a més de controlar els grans regadius.

stats