Societat 06/02/2019

El GOB adverteix de la construcció d'un xalet a la serra d'Alfàbia, a mil metres d'altitud

Asseguren que es pretén edificar un habitatge unifamiliar aïllat, a un centenar de metres d'un dels grups d'antenes de telecomunicacions

Ara Balears
1 min
La fletxa indica el punt on es pretén construir la casa

PalmaEl GOB ha advertit a través d'un comunicat de la construcció d'un habitatge unifamiliar aïllat a un centenar de metres d'un dels grups d'antenes de telecomunicacions de la serra d'Alfàbia, a mil metres d'altitud. Segons expliquen, ja s'ha delimitat la zona i s'hi ha duit cablejat elèctric per tal de començar la construcció de manera imminent.

Segons han pogut saber els ecologistes, aquesta construcció té una llicència de l'Ajuntament de Bunyola, ja que segons el Pla territorial de Mallorca aquesta zona propera a les antenes només té la consideració d'Àrea Rural d'Interès Paisatgístic, que no impedeix les noves edificacions.

Per tot això, reclamen explicacions a la Conselleria de Medi Ambient, ja que aquesta zona forma part del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i, a més, té la consideració de Zona Especial de Conservació (ZEC) protegida per la directiva europea d'hàbitats, d'acord amb el comunicat. D'aquesta manera, per poder atorgar la llicència de construcció "fan falta diversos informes ambientals", afirmen.

"Consideram que la construcció d'un habitatge al cim d'una serralada amb importants nivells de protecció és un atemptat paisatgístic i ambiental del tot inacceptable", lamenten. A més, afegeixen que la construcció és una prova de com els espais naturals més agrestos tampoc no estan lliures de l'urbanisme més impactant.

Finalment, veuen necessari revisar el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, per tal d'esmenar-ne els seus múltiples defectes d'articulat i cartografia.

stats