Medi Ambient
Societat 25/03/2024

El GOB denuncia la construcció de 13 piscines sense llicència en un agroturisme a Ciutadella

L'entitat ha recordat que fa un any ja va posar el cas en coneixement del Consorci de Disciplina Urbanística, que ha obert un expedient

ARA Balears
1 min
Una piscina

PalmaEl GOB ha advertit aquest dilluns de la construcció de 13 piscines sense llicència en un agroturisme situat al sud de Ciutadella. Segons ha recollit Europa Press, l'entitat ha assenyalat que el Consorci de Disciplina Urbanística del Consell de Menorca ja ha obert un expedient i ha recordat que fa prop d'un any varen posar en coneixement del Consorci un "considerable" moviment de terres i obres a l'agroturisme, el qual va finalitzar amb les 13 piscines il·legals, a més de la construcció d'un nou aparcament de 1.400 metres quadrats i l'obertura d'un accés viari.

"La inspecció ha confirmat ara que es tracta d'actuacions sense títol habilitant i s'ha obert expedient", han subratllat des de l'entitat. En aquest sentit, han criticat que "la protecció institucional als infractors està provocant la repetició de casos" i han recalcat que aquest cas recorda al de les piscines il·legals de l'agroturisme de Torre Vella. "Tres anys després de la resolució sancionadora (més de quatre des de la denúncia), les piscines continuen operatives", han lamentat.

En el cas de Torre Vella, des del GOB han criticat que "l'Ajuntament d'Alaior encara no ha decidit si són o no legalitzables" i que no els permet "consultar ni l'expedient urbanístic municipal ni l'expedient ambiental del Consell". Per aquest motiu, l'entitat ha posat el cas en mans d'advocats especialitzats.

El GOB ha considerat que "aquestes actituds institucionals, clarament protectores dels que cometen infraccions, animen a fer que es repeteixin incidents similars". "Si la resposta institucional hagués estat contundent en el primer cas detectat, seria més difícil que es repetissin casos com el que avui es torna a denunciar", han conclòs.

stats