Policia Local
Societat 17/07/2023

La germana d'Idoia Ribas és la nova cap de la Policia Local de Calvià

La policia Esther Ribas Marino era inspectora de la Policia Nacional

ARA Balears
2 min
La cap de la Policia Local de Calvià, Esther Ribas

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha designat aquest dilluns la inspectora de la Policia Nacional Esther Ribas Marino com a nova cap de la Policia Local del municipi. Segons ha informat el Consistori aquest dilluns, la nova cap de la Policia Local del municipi ha estat designada una vegada culminat el procés selectiu que ha decidit el seu nomenament amb l'elecció del millor aspirant. Segons ha avançat Diario de Mallorca, la inspectora és germana de la diputada de Vox, Idoia Ribas.

Segons ha informat l'Ajuntament, els motius pels quals se l'ha seleccionat són "l'ampli currículum i la capacitació de la inspectora Ribas". Així, la regidora de la formació d'extrema dreta al municipi Esperanza Catalá ha destacat que "es tracta de la primera dona a ocupar la prefectura de la Policia Local de Calvià, fet que representa una mostra més de la incorporació de les dones a l'alt comandament de les forces i cossos de seguretat".

Esther Ribas Marino és inspectora del Cos Nacional de Policia, llicenciada en Dret, diplomada en Ciències Policials per la Universitat de Salamanca i té l'especialització en Policia Judicial, a més de diferents cursos de capacitació i especialització en l'àmbit policial. En la seva trajectòria com a inspectora ha exercit les responsabilitats de cap de Gestió d'Estrangeria, cap del Grup Operatiu de la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (Ucrif) i, actualment, exercia funcions de responsabilitat en l'àrea d'Informació de la Policia Nacional.

Ribas ha rellevat al capdavant de la Policia Local de Calvià Francisco Darder Kittila, que es reincorporarà al seu lloc de treball com a subinspector de la Policia Local calvianera, una vegada finalitzada la pròrroga del seu nomenament per ocupar el lloc de treball de la Prefectura de la Policia Local.

stats