Societat 24/12/2020

El gerent de Son Espases, Pep Pomar: "En les darreres 12 hores hem tingut 19 ingressos per covid"

El doctor ha assegurat que aquestes xifres suposen un "increment molt ràpid i preocupant"

Ara Balears
1 min
Josep Pomar: “Anam cap a un hospital tecnificat però la millor tecnologia és temps per al malalt”

Palma"En les darreres 12 hores hem tingut 19 ingressos per covid-19 a l'hospital. Per tant, el ritme és molt accelerat". Així ha explicat el gerent de Son Espases la situació que s'està vivint al centre aquests darrers dies. En una entrevista del programa Al Dia, d'IB3 Ràdio, Pomar ha advertit que aquestes xifres d'hospitalitzacions suposen un "increment molt ràpid i preocupant".

El gerent del centre ha explicat que s'estan preparant per a l'increment que es preveu per als pròxims dies, però admet que no és senzill per les dates en què ens trobam. "Això ens obliga a disposar de les mateixes unitats d'hospitalització que un dia ordinari", ha lamentat el gerent, que també ha explicat que han hagut de mobilitzar i demanar a una part important del personal "que s'oferís per donar suport en aquestes unitats durant aquests dies".

En aquest sentit, Pomar ha dit que no hi ha personal disponible, ja que tots els hospitals i centres de salut estan en una situació similar. Tot i això, ha dit que no s'han hagut d'anul·lar molts de permisos de vacances, ja que molta gent s'ha oferit voluntària per fer feina. Així mateix, ha reconegut que "fer previsions de més d'una setmana és complicat".

Respecte de les vacunes, Pomar ha dit que començaran a vacunar el personal de l'hospital la primera setmana de gener. "Ja hem habilitat un espai i s'ha elaborat una primera planificació; ja tenim dos ultracongeladors per a la vacuna Pfizer".

stats