Mobilitat
Societat 29/12/2022

La Generalitat Valenciana prolonga sis mesos la gratuïtat del metro, el tramvia i l'EMT per a joves

El Consell no ha explicat si també prorrogarà el descompte del 30% del preu per a la resta d'usuaris

Ara
2 min
Un comboi de la xarxa de metro de la Generalitat Valenciana a l'estació de Mislata.

ValènciaLa Generalitat Valenciana prorrogarà la gratuïtat de l'ús del transport públic per a joves de fins a 30 anys durant sis mesos més. Es tracta d'una mesura que, segons el Consell, es podria allargar durant tot el 2023, depenent de l'evolució de la situació econòmica i l'actual context inflacionista. Així ho va anunciar aquest diumenge en una entrevista a la cadena SER el cap del Consell, Ximo Puig, que va destacar que la rebaixa, iniciada a l'octubre, ha aconseguit augmentar la xifra d'usuaris i reduir l'ús del transport privat i, per tant, la contaminació.

Ara fa unes setmanes, la Generalitat Valenciana va informar que després de l'entrada en vigor de les normes per impulsar l'ús del transport públic, al novembre la xifra de viatgers del metro i el tramvia s'havia incrementat un 41,29% respecte al mateix període del 2021.

En total, i segons xifres facilitades per la Generalitat, a hores d'ara 240.000 persones de menys de 30 anys residents al País Valencià ja gaudeixen d'un abonament gratuït. Es tracta d'un servei que ha estat utilitzat en quatre milions de desplaçaments i que ha suposat un estalvi de dos milions d'euros. Aquests abonaments es poden fer servir en el metro, el tramvia i els autobusos de l'EMT. 

A la gratuïtat del transport públic de la Generalitat per a joves, se suma la rebaixa d'un 30% dels preus per als adults, que en alguns trams del tramvia d'Alacant puja al 50%. Es tracta d'uns descomptes que el Consell no ha explicat sí també prolongarà fins al 30 de juny.

Durant l'entrevista, Ximo Puig també va anunciar la posada en marxa d'un Pla de Ferrocarrils que durant la pròxima dècada hauria de facilitar la transformació de la mobilitat. Aquest pla inclourà, entre altres, la connexió del tramvia entre Dénia i Gandia, entre Oriola i Torrevella i entre l'aeroport d'aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández i Torrevella. 

stats