Animals
Societat 09/07/2024

Gelats per a un públic animal: "Tenc molts de clients que són cans"

Estan fets amb aliments sense lactosa, sense gluten i amb la quantitat de sucre recomanada pels veterinaris

2 min
Un ca menjant un polo a la gelateria Starfresco

PalmaSí, els cans també mengen gelat. A Mallorca es poden trobar a tendes especialitzades en animals i també en algunes gelateries, que a més de vendre gelats per a persones, també tenen productes específics per als peluts de la casa. "Tenc molts de clients que són cans de tota mida", conta el propietari de la gelateria Starfresco de Can Pastilla, Francesco Bonomo. A més, els moixos també en poden menjar. Els començaren a comercialitzar perquè cercaven "un producte que fos refrescant i saludable i que cobrís una necessitat dels peluts de la família", explica el gerent de Kverd, una botiga de Palma que ofereix productes naturals per a animals, David Codina.

N'hi ha de molts de gustos, tant dolços com salats. Se'n poden trobar de fruita, de pernil salat, de pollastre rostit, de salmó, de tonyina, entre d'altres. Encara que poden ser elaborats artesanalment o prefabricats, "tots estan fets amb productes naturals, sense lactosa, sense gluten i amb la quantitat de sucre recomanada pels veterinaris", explica Codina. "No posam res que pugui fer-los mal", recalca Bonomo. Tot i que molts en menjarien cada dia, la quantitat recomanada és de 80 mil·lilitres per dia per cada deu quilograms de pes. No obstant això, els experts recomanen que el consum no sigui diari, sinó que es concebi com un premi que se'ls pot donar quan s'han portat bé.

"Tot i que alguns s'espanten perquè no estan acostumats a menjar un producte tan fred, el 95% dels cans que l'han tastat, n'ha volgut més", confessa Bonomo. Per això, la iniciativa ha cridat l'atenció de molts de propietaris de cans i moixos. "Hi ha gent que ve aposta de Son Serra de Marina o d'Andratx i s'emporten polos per tenir a casa.", afegeix. A part dels residents que compren gelat per als seus animals, també hi ha turistes que viatgen amb els animals i també en compren. "Hi ha visitants que sempre que venen a Mallorca s'aturen a la gelateria. Són clients habituals", constata.

La botiga Kverd ofereix terrines de gelat per als peluts de la casa

Fins i tot, alguns cans són "fixos" a les seves gelateries de confiança. Vendre gelat aposta per a cans ha creat un vincle entre els propietaris dels establiments i els animals que en mengen. "M'estimen molt perquè saben que sempre tenc alguna cosa per a ells i els he vist créixer. N'hi ha que fan sis o set anys que venen. Scott, un gran danès, va començar a venir quan tenia tres mesos i ara és enorme", recorda Bonomo.

Tot i que els comerços que ofereixen aquests tipus de producte no són molts, de cada vegada n'hi ha més que aposten per vendre'n. La iniciativa ha anat agafant força i s'ha posat de moda. No obstant això, Codina reconeix que va començar a oferir terrines de gelat per a cans i moixos perquè els amos de les mascotes poguessin "gaudir d'una estona amb elles".

stats