Societat 24/06/2022

Gairebé el 60% dels estudiants que finalitzen una FP Superior troben feina als tres mesos

Amb la pandèmia, la família professional sanitària és la que més inserció laboral ha registrat

ARA Balears
2 min
Formació professional

PalmaUn 58,9% dels estudiants que han acabat els estudis d'FP en grau superior han trobat una feina al cap de tres mesos d'haver finalitzat el seu període de formació, segons una publicació sobre el grau d'Inserció laboral dels titulats en FP a les Illes, que ha elaborat l'Institut Balear d'Estadística (IBESTAT). El treball ha estat coordinat des de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació i la Direcció General de Formació Professional del Govern.

En aquestes operacions estadístiques de seguiment de la inserció laboral es constata que com més elevats són els estudis, més alt és el grau d'inserció. Així, als estudis de Formació Professional bàsica, el grau d'inserció laboral del curs 2019-2020 va ser del 28,5%. Si s'analitzen les persones que han finalitzat una FP de grau mitjà, el nivell d'inserció laboral dels titulats el 2019-2020 puja gairebé la meitat, un 47%. Els de grau superior són els que presenten més grau d'inserció.

Segons ha afegit en una nota de premsa la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, on es percep un clar efecte de la pandèmia és en l'increment de persones titulades el curs 2020-2021, sobre el qual es coneixerà l'any que ve la taxa d'inserció laboral. Aquest curs, es van titular 6.368 persones, de les quals 3.428 van ser homes, i 2.940, dones. El curs, que ja es va iniciar en plena pandèmia, ha reflectit un increment del 32,6% respecte de l'anterior, cosa que mostra que el setembre del 2020 es van incrementar el nombre de matriculacions respecte de l'any anterior.

Titulacions amb més sortida

Un altre element on s'ha percebut l'efecte de la pandèmia és en el nivell d'inserció per a famílies professionals. Així, el setembre del 2020 la família professional que més grau d'inserció va registrar va ser la sanitària, amb un 69,4% de persones titulades amb feina al cap de tres mesos després de la finalització dels seus estudis. Amb taxes superiors al 50 % també es troben les famílies professionals d'Instal·lació i Manteniment (66,7 %), Hostaleria i Turisme (56,9 %), Electricitat i Electrònica (52,4 %) i Serveis Socioculturals i a la Comunitat (52,2%). A l'altra banda, se situen en taxes més baixes d'inserció les ocupacions que pertanyen a les famílies professionals d'Activitats Físiques i Esportives (37,3%), Informàtica i Comunicacions (35,5%), Edificació i Obra Civil (33, 3 %), Imatge i So (32,5 %) i Arts Gràfiques (31,9 %).

stats