Eurovisió Júnior
Societat 11/12/2022

França guanya Eurovisió Júnior

Lissandro, de 13 anys, ha convençut amb 'Oh Maman!', que li ha reportat 203 punts

1 min
Lissandro durant la seva actuació a Eurovisio Júnior 2022

BarcelonaLissandro, el representant francès d'Eurojunior 2022, ha aconseguit la victòria aquesta tarda a la capital armènia, Erevan. Després de la desfeta de l'any passat, Espanya ha quedat en sisena posició gràcies a l'actuació de Carlos Higes. El valencià era un dels grans favorits després d'anar de menys a més durant els assajos d'aquesta setmana.

Però després dels vots del jurat i del públic de cada país, França ha guanyat amb 203 punts i s'ha imposat a Armènia, que gairebé repeteix el triomf i ha quedat en segona posició amb 180 punts. En tercer lloc ha quedat Geòrgia, amb 161 punts. Lissandro, de 13 anys, ha seduït el públic i els jurats amb el tema Oh Maman!, una cançó molt ballable d'estil purament pop-rock i amb una clara inspiració en Elvis Presley, del qual el nen s'ha declarat fan en algunes ocasions.

Higes ha millorat nou posicions el resultat obtingut l'any passat per Levi Díaz, que va quedar en 15a posició. Ha obtingut 137 punts després d'Irlanda i del Regne Unit, que han estat quarts i cinquens respectivament amb 150 i 146 punts. Higes, a més, ha aconseguit situar-se com el segon favorit del televot amb 78 punts en total. Només ha estat superat pel Regne Unit, que n'ha obtingut 80. Higes, d'11 anys, ha interpretat la cançó Señorita, un tema amb una clara inspiració dance.

stats