Societat 23/09/2021

Les intenses pluges deixen més d'un centenar d'incidents a les Illes Balears

Emergències ha gestionat 16 incidències a Santanyí, la majoria per inundacions d’habitatges, comerços i de la via publica

ARA Balears
1 min
Inundacions Santanyí.

PalmaLes fortes pluges que està deixant la gota freda a les Balears han deixat més d'un centenar d'incidències arreu de l'Arxipèlag. La zona més afectada ha estat Santanyí, on Emergències ha gestionat en les darreres hores 16 incidents, la majoria per inundacions d'habitatges, comerços i de la via pública. Les carreteres dels voltants també s'han vist afectades per l'acumulació d'aigua i els bombers han hagut d'atendre diversos vehicles que han quedat atrapats. Malgrat tot, la situació està a hores d'ara controlada.

La Direcció General d'Emergències i Interior (DGEI) ha instal·lat a Santanyí el Centre de Recepció de Mitjans (CRM) des d'on coordina conjuntament totes les actuacions que des de primeres hores s'han activat a causa de les intenses pluges.

Inundacions s'Alqueria Blanca.

El Govern ha informat que el total d'incidències que l'112 ha gestionat d'ençà que va començar l'episodi de pluges i tempestes el passat 21 de setembre, ha estat de 148 incidents, 124 a Mallorca, 18 a Menorca, 5 a Eivissa i 1 a Formentera. Les primeres localitats afectades per les pluges van ser Alcúdia, amb 43 incidents: Muro, amb 23 i Ferreries, amb 6 incidents ocasionats pel desbordament del Torrent del Camp d'Albranca i de Son Granot.

Amb tot i això, Emergències recomana als ciutadans adoptar les mesures comunes davant aquest tipus de situacions, com ara: impedir l'entrada d'aigua, evitar soterranis o zones baixes, allunyar-se dels torrents, no travessar zones inundades ni a peu ni en vehicles, no estacionar als ponts, voreres o desembocadures i evitar desplaçaments en cotxe o fer-los per rutes principals.

stats