Societat 12/12/2019

La Fiscalia rebutja que Urdangarin surti un tercer dia per fer voluntariat

Actualment el cunyat del rei pot sortir cada dimarts i dijous per anar al centre que té assignat

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu ARA Balears.

PalmaLa Fiscalia ha rebutjat que Iñaki Urdangarin surti de la presó de Brieva un dia més a la setmana per fer voluntariat en un centre de discapacitats a Pozuelo de Alarcón, segons ha informat l'agència Efe. Actualment té permís per sortir cada dimarts i dijous de la presó per anar-hi.

Fonts fiscals han indicat a Efe que el Ministeri Públic ha remès un informe al jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó en el qual rebutja, tal com ha sol·licitat Urdangarin, que s'ampliï el període de sortides de presó per fer voluntariat.

La Fiscalia ja es va oposar, igual que Institucions Penitenciàries, a la petició del cunyat del rei que li aplicàs l'article 117 del reglament vigent. Aquest article permet als condemnats que encara estan en règim ordinari i compleixen un seguit de requisits, com la baixa perillositat i l'absència de risc de fugida, seguir un programa d'activitats fora de la presó que afavoreixin la seva reinserció.

Urdangarin va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 per complir la condemna de 5 anys i 10 mesos de presó pel cas Nóos. A final de novembre, després de complir una quarta part de la pena, va sol·licitar el primer permís penitenciari, al qual la Junta de Tractament de la presó s'ha mostrat favorable i que està a l'espera de ser ratificat pel jutge de Vigilància Penitenciària.

stats