Societat 09/03/2021

La Fiscalia de Marbella demana tres anys de presó per a Isabel Pantoja

L'acusen d'insolvència punible

2 min
Isabel Pantoja serà jurat del 'talent' infantil 'Idol kids'

BarcelonaLa Fiscalia de Marbella ha demanat presó per a Isabel Pantoja en un procés que es va obrir el 2017, segons ha publicat OK Diario. Els presumptes fets delictius daten del 2015, quan la cantant era a la presó pel cas Malaia i el seu germà Agustín, que llavors tenia plens poders sobre els assumptes de l'artista, va pagar un deute que Panriver 56 SL –una societat de la qual la cantant és administradora única– havia contret per unes obres al seu xalet de Marbella –conegut amb el nom de Mi Gitana–, lliurant els diners a la constructora Codabe en lloc de fer-ho a Hormofer, veritable creditor del deute. En l'escrit que els advocats de Pantoja van rebre dilluns se sol·licita l'obertura de judici oral i es demana una pena de tres anys de presó per a l'artista i l'empresa Codabe SL per un presumpte delicte d'insolvència punible.

L'empresa Homofer, que havia comprat el deute que la societat de Pantoja tenia amb Codabe, els va denunciar a tots dos per haver-se beneficiat mútuament. Al febrer l'Audiència Provincial de Màlaga ja va desestimar una apel·lació que havia presentat la defensa a l'estiu al·legant desconeixement. El tribunal va considerar llavors Pantoja com una cooperadora necessària de l'empresa i la va assenyalar com l'autora del delicte.

En aquest habitatge, adquirit per Isabel Pantoja l'abril del 2004, la cantant va viure-hi amb Julián Muñoz, l'exalcalde de Marbella, famós pel cas Malaia. Va ser en aquesta mateixa localització on tots dos van ser detinguts, en diferents dates, en el marc d'aquest cas. El xalet es va posar a la venda el 2014 i va ser venut el març del 2015, per un preu que hauria rondat els dos milions d'euros. El nou propietari, un empresari britànic, va decidir enderrocar l'habitatge per fer-ne un de nou.

stats