Gent gran
Societat 20/09/2023

La Fiscalia denuncia quatre infermers de Sa Residència Colisée d'Eivissa per no tenir titulació

Familiars dels usuaris continuen reclamant que es compleixi la normativa i que els treballadors estiguin qualificats

Esther Cabezas
2 min
La residència privada Colisée

EivissaEls problemes entorn del centre de gent gran Sa Residència Colisée d'Eivissa no aturen. La Fiscalia de les Balears ha denunciat en el Jutjat Degà d'Eivissa quatre treballadors d'aquest centre geriàtric privat concertat per fer labors d'infermeria sense disposar de la titulació necessària, tal com ha informat elDiario.es. El Ministeri Fiscal havia obert diligències d'una causa per un presumpte delicte d'intrusisme laboral i a hores d'ara encara no s'ha assignat el jutjat d'instrucció que durà a terme la investigació del cas.

Per la seva banda, un grup de families dels residents ha assegurat en un comunicat que fa mesos que "supliquen" que es faci complir la llei. “Insistim que la nostra petició com a familiars no és cap altra que la plasmada en la resolució del 28 de juliol de 2022 del Ministeri de Drets Socials, que va ser subscrita per les Balears i passa, per tant, a ser de compliment obligatori, segons es desprèn de l'article 151 de la Llei 40/ 2015”. Segons aquesta resolució, els centres d'atenció residencial que superen les 75 places hauran de tenir professionals que facin les funcions de coordinació i enllaç amb el sistema sanitari públic. A més, hauran de fer la supervisió de les pautes de cures, funcions que haurà d'assumir personal sanitari, sobretot en el cas de les personas en situació de dependència, segons expliquen. A pesar de les reiterades promeses de les diferents direccions de la institució, els familiars han sol·licitat reunir-se amb la consellera balear d'Afers Socials, Catalina Cirer, "per tractar amb pulcritud i deteniment les circumstàncies que afecten les nostres persones grans, que, hi insistim, són molt dependents”, conclouen.

Múltiples deficiències

Més d'un centenar de familiars d'usuaris de Sa Residència Colisée, propietat del fons d'inversió suec EQT, es varen manifestar el febrer a les portes del centre per exigir millores en l'atenció als seus familiars i per denunciar deficiències higièniques i sanitàries com, per exemple, errades en l'administració dels medicaments, deshidratació, una higiene deficient i manca de personal i de comunicació per part de la direcció. Les protestes es varen allargar fins a l'agost, quan el nou director de Sa Residència Colisée, Toni Bauzá, es va comprometre a complir les peticions de les famílies, entre les quals hi ha la contractació de personal qualificat.

stats