Societat 14/11/2019

La Fiscalia demana 5 anys i 4 mesos de presó per a l'acusada de la mort de Paula Fornés

La defensa, en canvi, en sol·licita l'absolució en aplicació dels atenuants de reparació del mal i embriaguesa

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa fiscal Carolina de Miguel ha elevat aquest dijous de 5 anys a 5 anys i 4 mesos de presó la pena que sol·licita per a la conductora acusada d'atropellar la jove de 15 anys Paula Fornés, que va morir en l'accident la nit de Sant Joan de 2018 a sa Ràpita.

L'acusació pública ha sol·licitat al final del judici una indemnització de 71.000 euros per a la mare de la víctima, 76.113 euros per al pare i 25.870 euros per al germà, a més de 900 euros per a l'amiga de la víctima que va resultar ferida després de l'accident i va sofrir un trastorn d'estrès posttraumàtic. La fiscal atribueix a la dona polonesa encausada els delictes d'homicidi imprudent, delicte de lesions, falsedat documental i conducció sense llicència.

El lletrat defensor de la dona polonesa, Miguel Ángel Ordinas, ha recalcat que la seva clienta “no comprèn ni parla espanyol amb fluïdesa” i que la Policia Local no li va facilitar un intèrpret, encara que la conductora el va sol·licitar fins a tres vegades. “No va ser informada dels drets d'impregnació alcohòlica en el seu idioma ni se la va informar de la possibilitat de realitzar la prova de contrast mitjançant una analítica de sang”, ha destacat l'advocat de l'acusada.

La defensa ha matisat que la dona polonesa està en procés de desintoxicació des de març de 2018 per mantenir l'abstinència al consum d'alcohol després d'un període d'abús de begudes alcohòliques després de la mort dels seus pares. El lletrat ha demanat l'absolució de la seva clienta en aplicació dels atenuants de reparació del mal i embriaguesa.

stats