Societat 13/09/2019

El fiscal manté sis anys per als Ruiz-Mateos perquè considera que hi va haver engany en la compra de l'Eurocalas

Carrau destaca que els hereus de l'empresari varen avalar l'adquisició de l'hotel ubicat a Mallorca sabent que no tenien cap patrimoni personal

Carles Tudurí
2 min
Moment del judici celebrat aquesta setmana a Palma.

PalmaLa Fiscalia i l'acusació particular han demanat sis anys de presó per als sis germans Ruiz-Mateos Rivero, Zoilo, Alfonso, Pablo, Francisco Javier, José María i Álvaro, per presumpta estafa agreujada en la compra de l'hotel Eurocalas de Mallorca el 2005, i la defensa n'ha demanat l'absolució. El fiscal Juan Carrau ha mantingut durant la darrera jornada del judici que els hereus de l'empresari varen actuar amb engany i ocultació, ja que, entre altres coses, varen avalar una operació de compra de manera personal sense tenir cap patrimoni més enllà de les accions de Nova Rumasa.

L'acusació considera que l'impagament a la família Miralles no es va produir a conseqüència de la crisi, tal com mantenen la defensa i els acusats, sinó que aquesta simplement va provocar l'accés al finançament d'un grup que ja tenia importants problemes econòmics. Pel fiscal, hi va haver intenció d'enganar i, a més, hi va haver canvis en la garantia, un hotel de Màlaga, que s'havia aportat per l'operació a part de l'aval personal de la família.

Per part seva, l'advocada de la família Miralles s'ha mostrat molt molesta amb l'actuació de la defensa, a qui ha acusat d'intentar allargar i tractar d'impedir de manera injustificada la celebració del judici oral.

En les conclusions de la darrera jornada del procés oral que es du a terme davant un tribunal de la Secció Segona de l'Audiència de Palma, tant la Fiscalia com l'acusació particular han mantingut les peticions de condemna per als sis germans Ruiz-Mateos, de sis anys de presó, el pagament solidari de 13,9 milions d'euros i 54.000 euros de multa a cadascun; i han retirat l'acusació per a Zoilo Pazos, cosí dels processats.

Estan acusats d'estafa agreujada per deixar de pagar 13,9 milions dels 23,6 milions pactats per la compra al Grup Miralles de l'hotel Eurocalas, a Cales de Mallorca, a Manacor, una operació que van avalar José María Ruiz-Mateos i els seus sis fills mitjançant avals personals.

Durant el judici els sis germans han descarregat la responsabilitat cap al seu difunt pare, a qui han atribuït totes les decisions importants del grup. També han assegurat que tenien intenció de pagar l'hotel, tot i que ells no havien tancat l'operació amb la família Miralles. L'empresari mallorquí, en canvi, ha assegurat que va tractar l'operació amb alguns dels fills i que la solvència que aparentava la família Ruiz-Mateos era "brutal".

stats