"Al final totes us acabeu relaxant": denuncien per agressió sexual un massatgista de Viladecans

La Cristina va decidir emprendre accions legals contra l'home mig any després d'uns fets que li han canviat la manera de ser i relacionar-se

3 min
La Cristina va decidir denunciar l'agressió sexual després de mig any de pors i dubtes

BarcelonaLes primeres sessions van anar bé. Els massatges eren correctes. Veia que els problemes a la zona de l’espatlla que arrossegava des de feia temps milloraven. Però després del primer confinament, l’estiu del 2020, les mans del massatgista van començar a centrar-se sobretot als glutis i les cames. A la Cristina li costava entendre per què una lesió al trapezi requeria focalitzar els massatges al tronc inferior, però ell li explicava que tots els nervis estaven connectats i que treballar en aquesta zona ajudaria a solucionar el dolor.

A l’agost ja hi va haver una primera sessió en la qual es va sentir incòmoda. I al setembre ell li va dir que tenia una contractura als engonals i li va tocar la zona genital. Ella va dir que no volia que li fes un massatge en aquesta part del cos i ell va molestar-se i li va retreure que no hi confiava. A l'arribar a casa, la Cristina va enviar-li un missatge per comentar-li que no s’havia sentit còmoda perquè és una zona molt íntima, i ell va dir-li que no hi havia cap mena de problema. Les sessions es van acabar durant unes setmanes. Tenia decidit que no tornaria al centre d’estètica i nutrició esportiva de Viladecans on feia més d’un any i mig que anava. El seu marit, en canvi, el va seguir visitant. La Cristina no es veia amb cor d'explicar-li res.

Al novembre la propietària del centre va trucar-li. El marit li havia explicat que seguia tenint mal al braç i ella va dir-li que es fes un nou massatge. No va saber dir que no. Va tornar-se a estirar sobre la llitera i la sessió va començar bé, insistint en el braç que li feia mal. Després l’altre braç, l’esquena, i va baixar als turmells i la cama. I, de sobte, tal com va explicar la Cristina a la denúncia que va posar als Mossos d’Esquadra de Gavà, l’home va agredir-la i va intentar masturbar-la. La Cristina es va quedar paralitzada. Un bloqueig total que li feia impossible fer res. Sentia una pressió terrible a la gola. El cos no responia. Va tenir por. Fins que, al cap d’una estona, ell li va dir que es rentés al bidet i marxés.

"Vaig trigar a dir-ho al meu marit, tenia la sensació que li havia sigut infidel perquè no havia sigut capaç de protegir-me", recorda la Cristina. Quan ho va poder compartir l'impacte va ser molt gran. El massatgista era la parella de la propietària del centre i hi tenien certa relació de confiança. "Tenia dubtes de què podia fer, veia els casos que apareixien a la televisió, estava clar que era un abús, però les resolucions judicials eren contràries", relata la Cristina per posar en relleu les pors que tenen moltes de les persones que pateixen abusos: el temor a no ser cregudes.

Prendre consciència de la gravetat dels fets

A l'abril va començar teràpia. També va dir-ho a la seva mare i a les germanes. A través d'una d'elles, de la petita, va posar-se en contacte amb l’assemblea feminista de Viladecans, no es va adonar de la gravetat dels fets i que calia denunciar. "El contacte amb nosaltres li va servir per agafar força, per tirar endavant amb les accions que cregués oportunes", explica la Marta, membre del grup feminista del municipi, que ràpidament va intentar fer xarxa al voltant de la noia. Finalment, el 13 de maig va denunciar l’agressor, F.J.A, de qui van comprovar que no estava col·legiat com a fisioterapeuta i, tot i això, portava tota la vida fent massatges. I en alguns casos aquests massatges van provocar cert malestar a algunes usuàries del centre, que van trobar-se incòmodes per les zones del cos en les quals ell incidia, tot i que cap ho qualifica d’abús.

El que li va passar ara fa un any a la Cristina l'ha afectat a la seva manera de ser. La seva relació de parella ha canviat. Els abusos li han fet perdre seguretat i tenir desconfiança cap als homes: quedar amb algú a soles no li és fàcil; quan viatja en transport públic va sempre alerta, amb por. Emprendre la via legal forma part del procés de sanació, però alhora busca intentar que aquests fets no es repeteixin: "Al final totes us acabeu relaxant", recorda que li va dir ell mentre es netejava. Unes paraules que a la Cristina i al despatx Nèmesi Advocades que l'assisteix els fan pensar que la seva experiència pot no ser aïllada. La denúncia està a hores d’ara en fase d'instrucció, tot i que, al tractar-se d'un cas que comporta una pena superior als nou anys de presó, la causa es tramitarà en forma de sumari per garantir els drets tant de la defensa com de l'acusació. En la seva declaració ell va negar els fets i li va atribuir la responsabilitat a ella.

stats