Famílies
Societat 27/09/2022

La filla de Kate Moss recrea les icòniques campanyes de Calvin Klein de la seva mare 30 anys després

Lila Grace Moss forma part de la nova generació de maniquins filles de 'top models'

3 min
Grace Lily Moss a la campanya de Calvin Klein

BarcelonaÉs filla d'una de les models més famoses dels anys 90 i sembla disposada a seguir els passos de la seva mare sense por a les comparacions. Lila Grace Moss, filla de Kate Moss i Jefferson Hack, fundador de Dazed Media, és la nova imatge de Calvin Klein, marca que va ser essencial per convertir la seva mare en icona de la moda i referent de la tendència coneguda com a heroin chic, un estil caracteritzat per figures andrògines i rostres pàl·lids. Trenta anys després que Kate Moss treballés per primera vegada amb Calvin Klein, Lila Grace Moss s'ha convertit en una de les estrelles de la nova campanya de la marca i de les seves populars fotografies en blanc i negre.

Calvin Klein i Kate Moss van canviar els cànons de bellesa amb la campanya de texans de l'any 1992, una sessió de fotos en què la llavors adolescent –tenia 17 anys– sortia en topless i només vestint uns texans. Anys després, Moss va confessar en una entrevista a Vanity Fair que l'experiència havia sigut traumàtica. "Vaig tenir una crisi nerviosa. No em sentia jo en absolut. Em sentia realment malament, asseguda sobre aquell tio musculat. No m'agradava. No vaig poder sortir del llit en dues setmanes. Creia que em moriria", va explicar la top model. El mal record d'aquell moment no ha impedit que la seva filla, que té 19 anys i ja fa temps que treballa en el món de la moda, fitxi per la marca. Les imatges que ha protagonitzat Lila Grace Moss són una mica diferents de les que va fer la seva mare, perquè la noia ha evitat sortir en topless.

No al 'topless'

Lila Grace Moss es va estrenar com a model quan tenia 16 anys gràcies a un anunci de perfum de Marc Jacobs. En aquell moment, la seva mare va confessar que tenia algunes recances al fet que la Lila volgués continuar el seu camí professional, tot i que va dir que li donaria suport. Entre altres coses, Moss va assenyalar que no volia que la seva filla aparegués despullada en campanyes de publicitat quan encara fos menor. "No li deixaria fer-ho. Ara té 15 anys i recordo que jo a la seva edat sortia en topless, i em sembla una bogeria", explicava en aquell moment la icona dels anys 90. Tot i les pors de la seva mare, Lila Grace ha continuat el seu camí com a model i el 2021 va debutar a la passarel·la de París desfilant per a Miu Miu.

Les nissagues de models no les han inventat Kate Moss i la seva filla. Moltes top models han trobat les seves hereves dins de la família. Un dels casos més sonats és el Cindy Crawford i la seva filla Kaia Gerber, que amb 16 anys ja desfilava per a Calvin Klein. Gerber ha rendit homenatge a l'herència materna en més d'una ocasió: en la festa per celebrar els seus 18 anys, Gerber, nascuda el 2001, va lluir el vestit de bondage de Gianni Versace que Cindy Crawford va portar als premis MTV del 1992.

També formen part d'aquest club de mares i filles models Vanessa Paradis i Lily-Rose Depp, fruit de la relació de la francesa amb Johnny Depp. Les carreres de mare i filla tenen més d'un paral·lelisme, ja que totes dues són models i actrius (de moment, Depp no s'ha atrevit amb la música, com sí que ha fet la seva mare). Tot i que des del 2015 és ambaixadora de Chanel, Lily-Rose Depp sembla més centrada ara en el món de la interpretació amb projectes com la sèrie The idol, que estrenarà aquesta temporada a HBO Max.

Una altra parella de mare i filla models és la formada per Heidi i Leni Klum. La noia va estrenar-se en el sector sent portada de l'edició alemanya de Vogue el desembre del 2020. "Era qüestió de temps que intentés ser model. La primera oferta la vaig rebre quan tenia 12 o 13 anys de part d'una marca que m'agradava vestir: Brandy Neville. Li vaig suplicar a la meva mare que em deixés fer-ho, però no hi va haver manera. Ara entenc que hauria sigut massa aviat", explicava en l'entrevista Leni Klum.

Si parlem de grans sagues de la moda és gairebé obligatori parlar de les Hadid. Yolanda Hadid, nascuda a Holanda i model durant 15 anys, ha vist com les seves filles Gigi i Bella la superaven professionalment i es convertien en dues de les models més cotitzades del món.

stats