Societat 02/02/2019

Una festa de la llum frustrada pels niguls

L'esperat vuit que es dibuixa a la paret de la Seu no s'ha pogut veure amb claredat en aquesta ocasió

Ara Balears
1 min
El 8 a la Seu

PalmaEls niguls han frustrat aquest dissabte el conegut vuit que es forma a la paret de la catedral de la Seu només dues vegades l'any i que es coneix com 'la festa de la llum'. Es tracta de la projecció de la sortida del sol del rosetó major a la paret d'enfront, damunt el rosetó menor, un fenomen que en aquesta ocasió no s'ha pogut observar amb claredat.

L'esdeveniment, que es produeix cada 2 de febrer durant els darrers anys i també l'11 de novembre, acostuma a omplir el temple d'espectadors. Els centenars de persones que hi han acudit aquest dissabte han volgut fotografiar i gravar amb els seus telèfons mòbils el vuit, però el temps els ho ha impedit, ja que en el moment clau, cap a les 8.45 h, el sol ha quedat ocult darrere els niguls, segons explica l'agència Efe.

La catedral s'obre al públic cada 2 de febrer i cada 11 de novembre perquè tothom que ho desitgi pugui gaudir d'aquest esperat esdeveniment. Els jocs lumínics que produeix la conjunció del sol i de l'orientació dels rosetons de la Seu tenen un altre punt culminant en el solstici d'hivern, el 21 de desembre. Aquest dia, en sortir el sol els colors del rosetó major es projecten sobre el menor, que des de l'exterior de la catedral es pot observar il·luminat amb els colors vius i d'una manera més intensa que habitualment.

stats