Societat 24/09/2019

Més de 200 persones han mostrat rebuig al feminicidi de la Colònia de Sant Jordi

Les concentracions han tingut lloc a Palma, Artà i Felanitx

Maria Fuster
2 min
Concentració contra els assassinats masclistes a Palma

PalmaMés de 200 persones s'han trobat a les places de Palma, Artà i Felanitx per mostrar el seu rebuig respecte del feminicidi d'Ika Hoffman, de 59 anys, assassinada per la seva parella, Celestino Rodríguez, a la Colònia de Sant Jordi aquest diumenge passat. A l'acte també s'ha recordat la salvatge agressió que va patir Benita Anneli Buñola a Campos per part del seu marit, Joan Prats Reyes, que l'ha deixada en una situació molt crítica, i les 34 dones víctimes d'assassinats masclistes des del 2003 a les Illes.

"Les xifres són tan grosses que si es consideràs tan dramàtic com en realitat és, s'hauria d'aturar tot. Com que no ho podem fer, convocam aquestes trobades simbòliques", ha afirmat Xisca Mas, portaveu del Lobby de Dones. Mas creu que la responsabilitat no és individual, sinó que "les polítiques públiques han de tenir les prioritats clares".

D'altra banda, la portaveu del Lobby de Dones ha assenyalat que, per una banda, hi ha motius per a l'esperança amb més veus feministes i, per altra banda, lamenta que s'escolten des de l'extrema dreta discursos "negacionistes o es torni a parlar de cadena perpètua".

La directora insular del Consell de Mallorca, Rosa Cursach, present a la concentració, ha remarcat que "el patriarcat és un sistema depredador que es carrega les dones i la natura".

El Lobby de Dones, el Grup d'Homes per a la Igualtat, Creients i Feministes, el Moviment Feminista de Mallorca i Feminismes en Acció han estat els convocants de la concentració, en la qual també han participat altres entitats feministes.

Un dels moments més potents ha estat la lectura del poema d'Àngels Cardona dedicat a Erika. "Ni races, ni edat, ni pell. Ni rics, ni pobres, ni estatus. Ni joves, ni vells, ni madurs. Ni cultes, ni incultes, ni analfabets. Sols assassins" n'han estat els primers versos, i ha acabat amb aquest desig: "Cap dona sotmesa, cap home maltractador. Aturem-ho". El poema s'ha llegit també a les concentracions a la plaça de l'ajuntament d'Artà i a la plaça de la Font, a Felanitx, que s'han fet a la mateixa hora.

A la concentració hi han assistit polítics de diferents partits com els socialistes Maria Duran, Catalina Cladera, Joan Adrover, Angélica Pastor, Maria Duran o José Hila. De MÉS per Mallorca, Fina Santiago, Neus Truyol i Rosa Cursach; de Podem, Sonia Vivas; del PP Julio Martínez, i de Ciutadans, Pere Rivas.

stats