Societat 22/07/2020

Felanitx suspèn les festes de Sant Agustí

Només es mantindran el ball dels cavallets i l'ofici

Ara Balears
1 min
Festes de Sant Agustí

PalmaL'Ajuntament de Felanitx ha suspès les festes patronals de Sant Agustí. En concret, s'ha anul·lat un 95% de les activitats que se celebraven cada any amb l'objectiu "d'evitar que hi hagi més contagis de covid-19 al municipi", segons ha indicat el Consistori en una nota.

Amb vista a les festes patronals d'aquest estiu, l'Ajuntament té clar que "no hi haurà revetles, concerts de la banda de música, festes de carrer, amollada de coets, ball popular, fira nocturna, festa infantil ni celebració del Cosso". Així mateix, recorda que tampoc no estan autoritzades "les festes alternatives a la via pública organitzades pels bars del poble". No obstant això, sí que es mantindran les completes i el tradicional ball dels cavallets de dia 27 d'agost. L'endemà, el dia de Sant Agustí, es repetirà el mateix procés amb l'ofici a migdia i el ball dels cavallets.

"Hem de continuar fent costat a la cultura, per això hem deixat alguns actes, que es podran fer amb un aforament molt reduït. Això sí, hem de poder-ne gaudir en les millors condicions i complint els paràmetres sanitaris. És una decisió difícil", ha comentat el regidor de Cultura, Xisco Duarte.

Un dels motius detonants d'aquesta decisió és que la setmana passada es varen celebrar les festes de Sant Jaume a Portocolom i cada dia que passava "s'anaven anul·lant els actes", ha manifestat el batle de Felanitx, Jaume Monserrat. "Primer de tot volem evitar contagis" i, a més, "no volem crear expectatives a la ciutadania i haver de suspendre uns actes que avui poder ser viables i demà no", ha afegit.

stats