Societat 19/01/2024

Felanitx comença a implantar la mobilitat sostenible al carrer de Jaume I

El consistori activa el pla per guanyar espai als vianants eliminant la doble direcció entre el carrer de Fartàritx i el cementeri

Sebastià Vanrell
2 min
Felanitx comença a executar la mobilitat sostenible al carrer Jaume I

FelanitxFelanitx posarà en funcionament (a partir d’aquesta mitjanit) la primera de les 42 propostes que estableix el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) promogut per l’Ajuntament. Així, a partir d’aquest dia 20 de gener, el carrer de Jaume I deixarà de ser de doble sentit, entre l’encreuament del carrer de Fartàritx i el cementeri municipal. Segons explica el consistori, l’execució d’aquesta mesura dona resposta a una de les propostes resultants del Pla i suposa l’activació de la resta del PMUS. A més de la direcció prohibida també s'han pintat noves línies grogues per evitar l’estacionament de vehicles en els punts més estrets del carrer.

A la presentació hi han assistit la batlessa Catalina Soler, el tinent de batle i regidor d’Urbanisme, Jaume Monserrat, el regidor de Policia, Sebastià Adrover i el cap de la Policia Local, Miquel Àngel Rigo. “Les 42 propostes han de servir per millorar el trànsit de vianants i de vehicles a l’interior del nucli de Felanitx. Una de les més urgents que teníem era la de millorar la circulació del carrer de Jaume I. Així es proposava que el carrer fos d'un sol sentit i servís d’entrada al municipi”, ha dit Soler. “Hem allargat les zones on no es pot estacionar a la part més estreta, però també és cert que cap a la zona del cementeri, a pocs metres caminant hi ha espai”.

Així mateix, aquesta primera passa durà al darrere altres actuacions a la mateixa zona del nucli. “Durant els pròxims mesos iniciarem la redacció del projecte d’embelliment. A més, dins els projectes de Fons Europeus ja hem sol·licitat poder fer la compra d’una casa propera, al carrer de Soler i d’uns 1.000 metres quadrats, per poder-la convertir en aparcament d’entre 60 i 65 places”. Un cop fet aquest nou estacionament es podria recuperar la plaça de la Soledat com a espai públic.

stats