Sant Agustí
Societat 28/08/2023

Felanitx acull el Cosso més reivindicatiu i feminista

Els membres de l'Executiu de Marga Prohens no hi han assistit com ho feren habitualment els seus predecessors

2 min
L'actriu Marta Barceló ha estat l'encarregada de protagonitzar el pregó

PalmaFelanitx ha acollit un any més la popular festa organitzada per la penya antitaurina d'El Cosso en el marc del patró del poble, Sant Agustí. Passades les 8.00 hores del matí ha ressuscitat la Quica, mascota de l'antiga agrupació animalista. Des de les escales de la font de Santa Margalida, els més matiners han corregut amb l'animal carrer amunt en direcció a la plaça de l'Arraval, cada vegada acompanyats de més persones que se sumaven a l'encontre.

A la plaça, centenars de persones esperaven impacients el pregó, que, com és habitual, ha estat reivindicatiu i, a més, amb un missatge contundent i feminista, del qual Marta Obrador ha estat la protagonista. "Si una mare se'n va de festa i la seva parella queda amb la seva criatura, no és un padrazo, fa de pare". En aquest sentit, l'actriu ha fet una crida a deixar de normalitzar "aquesta situació" i ha recordat que a les dones que són mares "no se les ha d'anul·lar com a persones". A més, s'ha aprofitat per donar l'adeu al campió Guillem Timoner, i per donar la benvinguda a una altra campiona del món, Mariona Caldentey.

A les 11.00 hores ha tingut lloc l'ofici religiós al convent de Sant Agustí i posteriorment s'ha fet el tradicional Ball dels Cavallets i gegants per, tot seguit, sortir en cercavila. En aquest moment és quan la penya d'El Cosso apropa el pal·li fins a les autoritats. Enguany, emperò, ni la presidenta del Govern, Marga Prohens, ni cap dels membres del seu Executiu no han estat presents a la festa del patró felanitxer. Només la batlessa, Catalina Soler, ha passat pel pal·li.

Festes de Sant Agustí

Per part seva, l'Ajuntament de Felanitx ha decidit que la revetla d'aquest dilluns, amb les actuacions d'Ipops i Xou Sant Agustí by Kais, se celebri al mateix lloc i hora però amb un aforament que es reduirà 1.000 persones. El Consistori ha pres la mesura una vegada analitzats els desperfectes ocasionats per les inclemències meteorològiques que ha sofert l'escenari principal que s'utilitza en les festes de Sant Agustí, al parc municipal la Torre.

stats