Orgull 2023
Societat 13/06/2023

La Federació Estatal LGTBI+ demana que el 23-J es faci un "vot amb orgull i progressista"

L'entitat assegura que es mantindrà vigilant enfront dels nous governs conservadors, per evitar que els drets del col·lectiu "siguin derogats"

2 min
El vicepresident de la Felgtbi+, Mané Fernández, i el president de Ben Amics, i el president de Ben Amics, Víctor Robles.

PalmaLa Federació Estatal LGTBI+ ha demanat aquest dimarts que la ciutadania faci un "vot progressista i amb orgull" a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol (23-J), per evitar que els drets del col·lectiu "siguin derogats". El vicepresident de la Federació, Mané Fernández, ha qualificat, en roda de premsa, la situació política posterior al 28-M, com a "ona reaccionària". "Ara estam a l'espera de conèixer els pactes als quals arriba la dreta, per veure com influirà en la Llei balear LGTBI+ (que Marga Prohens va votar fa 7 anys), així com en l'estatal i la Llei trans".

En el marc de la seva intervenció a la seu de Ben Amics, ha definit les mobilitzacions del col·lectiu coma una "eina política de reivindicació". Davant l'auge de Vox, ha dit que "la contramanifestació és l'orgull". "Dia 1 de juliol ens manifestarem de manera orgullosa, per reivindicar que el col·lectiu LGTBI+ faci un vot pels seus drets i que no voti la dreta el 23-J", ha dit.

Feijóo vol derogar la Llei trans

Després de les eleccions del 28-M, Mané ha assegurat que estaran pendents i faran feina per garantir "que no es retrocedeix en les legislacions LGTBI+ autonòmiques, ni tampoc en l'estatal, que garanteix els drets dels ciutadans que viuen a les dues autonomies –Castella i Lleó i Astúries– que no tenen legislació pròpia". Per altra banda, davant les eleccions generals del 23 de juliol, Mané ha assegurat que el col·lectiu "estarà en el debat polític, en el focus" i sota "l'amenaça de Feijóo, que derogarà la Llei trans". Es pot donar la possibilitat que la llei no es derogui "però tampoc s'implementi, com s'ha vist a Múrcia i la Comunitat de Madrid. Es tracta d'una llei que necessita pressupost i recursos", ha apuntat.

La Federació Estatal, així com Ben Amics, continuaran fent feina. "Ho farem amb esperança, amb la confiança que guanyarem i els nostres drets no seran derogats i que Espanya continuarà sent el quart país del món pel que fa als drets del col·lectiu LGTBI+", ha dit Mané.

Davant la possibilitat que Irene Montero no vagi a les llistes de Sumar, Mané ha dit d'ella que "ha estat la cara visible de la lluita pels drets. Hi ha hagut moments durs. No tot ha estat de color rosa. Ara tenim una llei aprovada, però hi ha elements com la realitat no binària i els drets dels menors, que no han quedat reflectits". En aquest sentit, ha assegurat que, passi el que passi el 23-J, es farà feina per ampliar el text legislatiu.

stats