Dieta
Societat 09/01/2024

Fas dieta? El 40% dels illencs també n'ha fet, segons un estudi

Les Balears són el segon territori de l'estat espanyol on més persones reconeixen haver fet algun tipus de règim

ARA Balears
2 min
Es Pont (Sóller).

PalmaLes Balears són el segon territori de l'estat espanyol on més població reconeix haver fet algun tipus de dieta durant l'any 2023, segons el VI Estudi de Salut i Vida elaborat per l'asseguradora Aegon. En concret, prop d'un 42% dels habitants de les Illes afirmen haver fet algun tipus de dieta. A escala estatal, el percentatge és gairebé del 28 per cent, una xifra que suposa un augment de més de sis punts percentuals respecte del 2022.

Aquesta sisena edició de l'estudi, que inclou 1.600 entrevistes a individus de més de 18 anys de tots dos sexes, s'ha fet durant el mes de maig de 2023 arreu de l'Estat amb l'objectiu d'observar el comportament de la societat espanyola, segmentat per criteris poblacionals, d'edat i sexe, així com economicolaborals, segons assenyalen en el document. Sobre la base de les dades del mateix estudi, gairebé un terç dels enquestats són homes; més del 43 per cent tenen entre 18 i 25 anys i el 31 per cent té una ocupació. Així mateix, un 27,4 per cent de les dones enquestades diu haver fet algun tipus de règim el 2023, sent de 26 a 40 anys el segon grup d'edat on això és més freqüent, amb més d'un 30% de respostes afirmatives.

Per comunitats autònomes, les regions on un percentatge més elevat de població afirma haver fet alguna dieta en els últims 12 mesos són les Balears, amb gairebé el 42% dels seus habitants; les Canàries, amb prop del 40%, i Navarra, amb més del 37% de respostes afirmatives. En el costat oposat es troben la Rioja, on només el 17,6% dels habitants diu haver seguit una dieta; Astúries, amb menys del 19%, i Aragó, amb gairebé el 20% de la seva població.

Demanats pel que fa a la tipologia de la dieta a aquells que la fan, l'estudi manifesta que gairebé el 60 per cent dels enquestats assenyala que consisteix en l'eliminació de productes o aliments concrets seguida de la reducció de la quantitat de menjar que es consumeix (més del 57 per cent dels enquestats ho afirma), i, finalment, l'opció de seguir una dieta concreta és la triada per un 19,3% dels entrevistats.

L'estudi també destaca que gairebé quatre de cada deu espanyols assegura no tenir control sobre la quantitat d'aliments que ingereixen. Segons afirma Aegon, es tracta d'un apartat en el qual gairebé no hi ha diferències per gèneres o edats, encara que aquesta resposta sí que és més habitual entre aquells que han fet alguna dieta, concretament en el 45,3% dels casos.

stats