Farmàcia
Societat 28/12/2022

Una farmàcia de Palma obre camí a la reutilització d'envasos

Es tracta d'una marca de fàrmacs pròpia que els permet treballar amb materials reutilitzables

1 min
Recepta d'un medicament

PalmaL'estudi 'Rezero' (Fundació i Prevenció de Residus i Consum) apuntava l'any 2019 que l'índex de generació de residus a les Balears és un dels més elevats d'Espanya, amb una mitjana de 763,5 quilos per habitant i any, dels quals 629 (un 82,3%) van directament a rebuig, és a dir, no passen per un procés de selecció per a reciclatge. Si a aquesta xifra s'hi suma l'augment de la població, la producció de residus d'aquest tipus pot augmentar fins a un 35% més a l'estiu.

Amb tot, és evident que la producció de residus de caràcter farmacèutic és una problemàtica important, més si es té en compte que molts d'aquests residus són contaminants, si no són dipositats en punts adaptats. Una farmàcia de Palma ha decidit obrir camí pel que fa a la utilització dels envasos reutilitzables. "Sabem que el millor residu és aquell que no generam", apunta el farmacòleg en cap d'aquesta apotecaria.

"Utilitzam envasos reutilitzables en tots els productes que tenim de la nostra marca pròpia". Aquesta farmàcia de Palma ha apostat per tenir una marca personalitzada que prové d'un laboratori italià i que els permet treballar amb aquesta mena d'envasos. "Dermatològics, hipnòtics, complexos vitamínics són alguns dels fàrmacs que tenim a l'abast de la nostra marca pròpia i que ens permeten utilitzar envasos reutilitzables". "Aquesta opció de molt de sentit si és tracta d'un medicament que solem prendre amb freqüència".

Actualment, les Balears tenen més de 400 punts de reciclatge de medicaments distribuïts en diferents farmàcies de les Illes. Segons dades de la Conselleria de Medi Ambient, durant l'any 2020 el reciclatge de medicaments va augmentar un 20%.

stats