Societat 28/04/2020

Els familiars podran visitar els pacients ingressats amb covid-19 amb l'assistència dels sanitaris

Fins ara l'única manera que tenien els pacients amb covid-19 de comunicar-s'hi era a través de videoconferència

Ara Balears
2 min
Imatge de l'interior de l'hospital de Son Espases en temps de pandèmia.

PalmaEls acompanyants o familiars que visitin pacients amb coronavirus als hospitals públics de les Illes estaran assistits i orientats per personal dels mateixos centres, segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum aquest dimarts en un comunicat. Aquesta assistència, expliquen, forma part del protocol del Servei de Salut, que ja funciona a Son Espases i s'ha començat a implementar a la resta de centres hospitalaris.

Fins ara l'única manera que tenien els pacients amb covid-19 de comunicar-se amb els seus familiars era a través de videoconferència i es permetia l'accés als familiars per acomiadar-se dels pacients en els seus últims dies de vida.

La pandèmia del covid-19 ha suposat canvis significatius en l'atenció sanitària i, per això, per millorar el benestar emocional de les persones ingressades i dels seus familiars, el Servei de Salut ha establert unes normes bàsiques d'acompanyament. Des del mateix hospital s'organitzaran les agendes de les visites que es poden fer i el personal assignat s'encarregarà d'informar i assistir els familiars que volen visitar un pacient o els acompanyants que hagin d'ingressar amb ell.

En aquest sentit, la Conselleria ha explicat en el comunicat que es diferenciarà entre aquests dos tipus d'entrada: els que venen per visitar i els que hi van com a acompanyant d'un pacient dependent. En el primer cas no es recomana que la visita sigui superior als 30 minuts i es permet que hi hagi un màxim de dues persones, que hauran de dur l'EPI i que el visitaran per torns prenent totes les mesures de prevenció que digui el personal sanitari.

En el segon cas, es pot autoritzar un acompanyant que voluntàriament ha de sol·licitar l'ingrés juntament amb el pacient, per acompanyar-lo en el procés d’hospitalització, sempre que la situació clínica ho permeti. En el cas de pacients de més de 18 anys amb deteriorament cognitiu o discapacitat intel·lectual, s'equipara el dret a un acompanyant amb el dels pacients menors. A més, el cuidador ha de complir una sèrie de requisits similars al del visitant i, després de l'alta hospitalària, haurà d'estar aïllat durant 14 dies.

stats