Societat 18/09/2018

Els pares de la jove atropellada a la Ràpita demanen l'enduriment de les penes

Presenten 242.000 signatures al Congrés perquè s'agreugin les condemnes per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues

Efe
2 min
Els pares de la jove atropellada a sa Ràpita demanen l'enduriment de les penes

PalmaEls pares de Paula Fornés, la jove de 15 anys que va morir atropellada a la Ràpita el passat 14 de juny, han presentat aquest dimarts al Congrés dels Diputats 242.000 signatures recollides a través de la plataforma Change.org i en paper. Ho han fet juntament amb tres famílies més de joves que han perdut la vida atropellats en accidents de trànsit. Totes demanen que s'estableixin penes més dures per conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues i que es fixi la "taxa zero" d'alcohol al volant.

Abans d'entregar les signatures, el grup de familiars s'ha concentrat davant l'edifici amb pancartes i camisetes al·lusives als quatre joves. El portaveu de les quatre famílies, José Fernández García, oncle i padrí de Paula Fornés, ha explicat que han aconseguit reunir aquestes signatures en menys de tres mesos, ja que varen començar el passat 24 de juny, pocs dies després de la mort de la seva neboda. Aquest fet revela per a Fernández que "la gent està molt conscienciada sobre aquest tema" i que "cal posar remei i posar fi a això".

Així mateix, ha explicat que, com a primera mesura, han demanat als representants de tots els grups polítics "que siguin valents" i implantin la "taxa zero" d'alcohol al volant. A més, reclamen una modificació del Codi Penal, ja que consideren incongruent que es castigui amb penes d'entre un i quatre anys de presó la imprudència temerària per atropellar una persona mentre que provocar l'amputació d'un membre en una baralla, per exemple, està castigat amb entre sis i 12 anys de presó.

Quant al cas de Paula Fornés, "no pot ser que l'atropellin el dia 24 de juny, detinguin la conductora, la posin a disposició judicial i al cap de deu dies surti de la presó pagant 12.000 euros de fiança". "Hauria d'estar a la presó fins a la celebració del judici", ha insistit.

Finalment, ha dit que cal reforçar també el càstig per ometre l'obligació de socórrer i ha avançat que, si arriben al mig milió de signatures, estudiaran la possibilitat de presentar directament al Congrés una iniciativa legislativa popular. De moment, però, amb les signatures ja recollides i entregades, prefereixen que siguin tots els grups els que proposin la reforma del Codi Penal.

stats