Societat 11/01/2019

La família de Rita Barberá acusa el PP de "miserable" per invocar ara el seu llegat polític

Retreuen als conservadors haver "abandonat i maltractat" l'exalcaldessa de València

Europa Press
2 min
Rita Barberá va assistir ahir a la sessió plenària del Senat.

ValènciaLa família de l'excaldessa de València Rita Barberá ha fet pública avui la seva "profunda indignació" pel "miserable ús electoralista" que el Partit Popular del País Valencià està fent de la figura de l'exdirigent conservadora. Així ho ha expressat aquest matí mitjançant un comunicat en què ha lamentat que la formació posi "ara en valor una trajectòria política flagrantment ignorada durant els últims anys", i a la qual el PP "va abandonar, maltractar i expulsar de les seves files".

Els familiars retreuen que es tregui "a passejar el cadàver" de Rita Barberá i han criticat la líder del PP valencià i candidata de la formació a la presidència del Consell, Isabel Bonig, i la diputada autonòmica i candidata a l'alcaldia de València, María José Català, per invocar l'herència política de l'exalcadessa quan van votar a favor que es retirés a Barberá l'acta de senadora després de la seva imputació en el cas Taula.

La família afirma en el seu escrit que "el llegat de Rita Barberá és patrimoni, únic i exclusiu de tots els valencians que li van atorgar l'honor de dirigir-los durant 24 anys, i no de cap partit". "En cap cas ho pot ser del Partit Popular, que, la va abandonar, maltractar i expulsar de les seves files", subratlla el text abans de recordar que "Rita Barberá va acabar els seus dies integrada al grup mixt del Senat d'Espanya, molt lluny del Partit Popular per decisió d'aquesta formació política".

"Elogis interessats"

La família de l'exalcaldessa ha qualificat "d'elogis interessats i vergonyants" els dirigits envers Rita Barberá ahir dijous "per Isabel Bonig i Maria José Català", i ha mostrat el seu "absolut rebuig" a aquestes paraules. "Totes dues van donar suport amb els seus vots a les Corts Valencianes a una proposta perquè Rita Barberá fos desposseïda de la seva acta de senadora", han subratllat els familiars de l'exalcaldessa.

stats