Batalla judicial
Societat 17/05/2023

La família Presley arriba a un acord sobre l'herència de Lisa Marie

Priscilla Presley havia portat el testament de la seva difunta filla als tribunals perquè en qüestionava l'autenticitat

2 min
Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie i Benjamin Keough, la celebració del que hauria estat el 75è aniversari d'Elvis Presley

BarcelonaPriscilla Presley, viuda d'Elvis Presley, ha arribat a un acord de conciliació amb els seus nets després de posar en dubte la legitimitat del testament de la seva filla, Lisa Marie Presley, que va morir el mes de gener passat a causa d'un problema cardíac. "Hi ha acord, les famílies estan felices, unides i emocionades pel seu futur", ha dit l'advocat de Priscilla, Ronson Shamoun, en declaracions recollides per la premsa nord-americana després de sortir de l'audiència judicial en què comunicava l'entesa entre les parts a la jutgessa Lynn Scaduto, del Tribunal Superior del comtat de Los Angeles.

Aquesta disputa legal va començar quatre dies després del memorial de Lisa Marie Presley, quan els advocats de la seva mare van presentar una petició davant d'un tribunal de Los Angeles en què posaven en dubte l'"autenticitat i validesa" d'un canvi fet el 2016 en el testament de la filla del Rei del Rock. A través d'aquell escrit, Priscilla Presley materialitzava la seva desconfiança sobre el fet que la seva filla l'hagués eliminat a ella i a la persona que l'ajuda en els negocis, Barry Siegel, com a fideïcomissaris del testament i els hauria substituït pels seus nets Riley i Benjamin Keough, que es va suïcidar el 2020 quan només tenia 27 anys.

La validesa de la firma

Les sospites van posar el focus en la validesa de la firma de la seva filla perquè l'esmena no va ser testificada ni notariada. A més, aquest canvi no li va ser comunicat amb Lisa Marie Presley en vida i en el document es va escriure malament el nom Priscilla, error que entenia que la seva filla no podia haver comès. Ara l'acord, del qual no s'han revelat més detalls, haurà de ser ratificat amb un document judicial signat per les dues parts abans del 12 de juny i en una altra audiència prevista per al 4 d'agost.

Priscilla Presley entre l'actriu que ha fet d'ella al film sobre Elvis Presley i l'actor Austin Butler, que ha donat vida al seu home

El representant legal de Riley Keough, Justin Gold, ha assegurat a la cadena CNN que ella està "molt contenta" i que "si no, no hagués accedit" al pacte. L'única filla d'Elvis Presley va morir el 12 de gener als 54 anys després d'haver estat hospitalitzada a causa d'un problema cardíac que el forense del comtat de Los Angeles encara ha de concretar. Professionalment, Lisa Marie va seguir els passos del seu pare i el 2003 va llançar el seu primer àlbum, To whom it may concern. Posteriorment, en va fer dos més, però des del 2012 no havia tret cap disc nou. Al llarg de la seva vida, va tenir quatre fills i va contreure matrimoni en diverses ocasions: amb el músic Danny Keough, amb l'estrella del pop Michael Jackson, amb l'actor Nicolas Cage i amb el guitarrista i productor Michael Lockwood, amb qui va tenir una bessonada. Als 25 anys, Lisa Marie va rebre tota la fortuna que havia fet Elvis, una quantitat elevada que amb els anys no va deixar d'augmentar perquè el llegat de l'artista ha estat sempre molt productiu després de la mort, no només pels drets musicals sinó també per les visites de milions de persones a la seva mansió, Graceland.

stats