Societat 04/04/2022

Extinction Rebellion denuncia que no s'escolta la ciència per fer front a l'emergència climàtica

També lamenta una "apatia generalitzada" i demana als científics "que surtin al carrer"

1 min
Extinction Rebellion Mallorca a davant el Consolat de Mar.

PalmaExtinction Rebellion Mallorca ha criticat aquest dilluns que els polítics "no escolten la ciència" per fer front al canvi climàtic. "Declarar l'emergència climàtica no basta, no escoltar la ciència ens precipita al col·lapse", ha reivindicat la plataforma durant una concentració davant el Consolat de Mar.

El representant de l'agrupació, Joan Rigo, que ha lamentat que hi ha una "apatia generalitzada" cap a l'emergència climàtica, ha denunciat que els fons Next Generation "s'han posat en marxa per interessos econòmics" i "sense tenir en compte els científics". "Volem que les institucions siguin més properes, que hi hagi participació ciutadana", ha afegit.

"Ocuparà" la UIB per "cercar aliances"

És per això que Extinction Rebellion Mallorca "ocuparà" a partir de demà i fins divendres les instal·lacions de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Es tracta d'una "ocupació simbòlica" que té l'objectiu de "cercar aliances" amb els estudiants de les titulacions científiques.

Durant aquests dies, organitzaran xerrades acadèmiques, tallers, debats i d'altres activitats, com una batucada i una paellada, segons ha informat Rigo. El representant de la plataforma ha remarcat que aquestes jornades cerquen "engrescar" els estudiants perquè surtin al carrer, "que diguin que això és seriós".

stats