Societat 19/04/2021

Expulsat d'Espanya set anys per maltractar i violar la seva dona

Les acusacions i la defensa han arribat a un acord perquè l'home no compleixi la pena de presó

2 min
L'acusat aquest dilluns a l'Audiència.

PalmaUn home de nacionalitat romanesa ha acceptat aquest dilluns a la Secció Segona de l'Audiència de Palma que l'expulsin d'Espanya a canvi de no complir la condemna de presó que la Fiscalia demanava inicialment per a ell. L'home fou condemnat per maltractar i agredir sexualment la seva dona durant anys. La seva defensa i les acusacions han arribat a un acord perquè el processat ja havia complert els 21 mesos de presó provisional que permeten commutar la resta dels cinc anys que el Ministeri Públic demanava pel delicte d'agressió sexual a canvi dels set anys d'expulsió. A més, haurà de pagar una fiança de 5.000 euros.

La Fiscalia l'acusava al seu escrit inicial dels delictes de lesions, amenaces greus, agressió sexual amb penetració –aquests dos darrers amb l'agreujant de parentesc i de gènere– i maltractament habitual en l'àmbit familiar. En total, demanava 18 anys i mig de presó per l'acusat i una indemnització a la víctima de 15.900 euros.

Abans del judici, però, el ministeri públic ha modificat el seu escrit en què recollia la suspensió de penes sol·licitades per la defensa i la modificació de la seva situació personal. En aquest darrer cas, s'ha acordat que l'home quedi en llibertat i que hagi de comparèixer cada dilluns davant la justícia fins al dia acordat per l'expulsió. Així, l'home haurà d'ingressar a la presó el 17 de maig perquè la Unitat Central de Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documentals (UCRIF) iniciï el procés d'expulsió.

La víctima va denunciar els fets del novembre de 2017, pels quals aquest dilluns s'ha jutjat la seva parella, quan durant una discussió que va mantenir amb l'home a casa seva, a Pollença, davant els seus fills menors d'edat. L'acusat li va col·locar un ganivet al coll i la va amenaçar de tallar-la a trossos. A més, va copejar-la i va amenaçar de tirar-se amb els seus fills pel balcó si explicava alguna cosa. Així mateix, la Fiscalia diu al seu escrit que durant tota la relació sentimental l'home exercia sobre la dona un tracte degradant i de menyspreu, amb agressions físiques constants. Tot això li ha provocat un quadre d'estrès posttraumàtic, trastorn ansiós-depressiu, baixa autoestima i una especial vulnerabilitat psicològica.

stats