Societat 27/01/2020

Una vintena de persones demanen una auditoria externa de l'IMAS

Xelo Huertas i el seu partit donen suport a la reinvindicació i a la protesta que ha tingut lloc davant l'Institut d'Afers Socials

Maria Fuster
1 min
Concentració davant de l'IMAS en protesta de la gestió dels menors tutelats

PalmaUna vintena de persones reclamen una auditoria externa de la gestió dels menors tutelats per l'IMAS. Entre els participants en la protesta hi havia membres del partit de Xelo Huertas, Moviment Quatre Illes. L'expresidenta del Parlament remarca que l'any 2017 va fer una proposició no de llei en el Parlament demanant una auditoria. "Ningú no m'havia parlat del tema de la prostitució, però sí que hi havia irregularitats", diu.

Huertas, qui estava asseguda en un bar just davant de l'edifici de l'Institut d'Afers Socials, on s'ha fet la protesta, no ha comparegut a la concentració, però hi ha confirmat el seu suport a l'ARA Balears. Entre els que han explicat la seva situació hi havia una parella amb una de les seves filles tutelades, i el motiu pel qual li han retirat la tutela és que ell havia estat acusat d'abusar d'una menor.

Les associacions convocants de l'acte han estat Accesi, Agrupació Ciutadana Contra l'Explotació Sexual Infantil, Infància Robada i Infància i Justícia Poètica. La fundadora d'Accesi, Joana Molinas, ha recordat la seva experiència com a menor tutelada als anys 90, tal com va publicar eldiario.es. Molinas ha assenyalat que la situació encara és pitjor actualment. "Ara va a més perquè hi ha les noves tecnologies", lamenta. D'altra banda, assegura que està en contacte amb joves que estan en centres de menors a través de l'associació, però que "no en volen sortir". També manté que la directora d'un centre de menors va acabar vivint amb un menor del centre quan aquest va ser major d'edat. "El que és greu és que s'estigui silenciant", afirma.

stats