Societat 12/11/2018

Experts internacionals es reuneixen per tractar la captura accidental del virot i d'altres aus marines

El principal objectiu és el de disminuir la mortaldat d’aquestes aus

Ara Balears
1 min

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat pel director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, ha inaugurat aquest dilluns el taller organitzat pel departament de Protecció d’Espècies de la Conselleria, amb l'objectiu de generar més coneixement sobre la recuperació i el manteniment de les poblacions reproductores de les aus marines més amenaçades, incloses al catàleg espanyol d’espècies amenaçades, en concret les que habiten a les Illes Balears.

Experts en la matèria provinents d’arreu de la península, Portugal, França, Regne Unit i Grècia han exposat la problemàtica que comporta la captura accidental del virot petit, espècie en perill d’extinció, i d'altres aus marines, com el virot gros, la gavina roja i el corb marí.

Cal recordar que la Conselleria de Medi Ambient té en marxa el projecte 'Ales de la mar' finançat amb 303.000 euros procedents del fons de l’impost de turisme i que s’emmarca dins el Pla Lilford de recuperació i conservació d’aus marines amenaçades de les Balears. Aquest Pla té diferents línies d’actuació de les quals destaquen l’estudi i la prevenció de captures accidentals d’aus marines en activitats pesqueres, una de les causes principals de la mort d’aquestes, i que compta amb la participació del sector.

Altres accions previstes al Pla són el control d’espècies invasores a les colònies de cria i la informació dels usuaris d’espais naturals. També es treballa en un cens de les quatre espècies objecte del projecte, així com l’edició de material divulgatiu per donar a conèixer la situació d’aquestes aus.

stats