Crisi de l'habitatge
Societat 13/06/2024

Expedienten la propietària d'una HPO d'Eivissa per llogar habitacions a Airbnb

El Consell destaca que el cas és "especialment ofensiu" perquè en una situació de manca d'habitatge "hi ha qui s'aprofita d'haver obtingut una HPO per fer negoci il·legal"

ARA Balears
1 min
Puig d'en Valls

PalmaEl Consell d'Eivissa, a través del Departament de Lluita contra l'Intrusisme, ha obert un expedient sancionador contra la propietària d'un habitatge de protecció oficial (HPO) de Puig d'en Valls, municipi de Santa Eulària, a Eivissa, que llogava habitacions a través del portal de reserves Airbnb. L'administració ha remès l'expedient a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) perquè actuï en funció de la legislació vigent, ja que és un pis social.

Segons ha informat el Consell d'Eivissa aquest dijous en un comunicat, als anuncis, l'amfitriona es presentava com a 'superhost' i s'hi podien llegir més de 15 avaluacions d'usuaris. Tenien un calendari de disponibilitat i els interessats podien reservar per un preu de 180 euros la nit, amb 15 euros de despesa per neteja i 64 euros de comissió de servei per a Airbnb. A més, en un dels anuncis feia publicitat d'una habitació "per a nins de 25 a 40 anys".

El servei d'inspecció va iniciar el procediment sancionador per fer publicitat i comercialitzar habitacions sense haver presentat declaració responsable de l'inici de l'activitat turística, i sense estar inscrits al Registre Insular d'Empreses, Activitats i Establiments Turístics.

El conseller de Lluita contra l'Intrusisme, Mariano Juan, ha destacat que aquest cas és "especialment ofensiu" perquè en una situació de manca d'habitatge "hi ha qui s'aprofita del benefici d'haver obtingut una HPO per fer negoci il·legal".

Juan ha dit que des del Consell són i seran "implacables" i que l'objectiu és que l'infractor "asseu la pressió" dels serveis d'inspecció que treballen per "identificar, expedientar i sancionar els lloguers turístics il·legals".

stats