Societat 14/10/2020

L'exbatlessa de ses Salines defensa la sanció de dos funcionaris que denunciaren irregularitats

Maria Bonet Rigo s'enfronta a 12 anys d'inhabilitació i tres de presó

A. T.
2 min
Maria Bonet Rigo, exbatlessa de Ses Salines, al judici aquest dimecres

PalmaL'exbatlessa del PP de ses Salines Maria Bonet Rigo ha declarat aquest dimecres a l'Audiència Provincial de Palma com a acusada pels delictes de prevaricació, obstrucció a la justícia i assetjament laboral, pels quals la Fiscalia demana 12 anys d'inhabilitació i tres de presó. En la primera de les tres jornades que hi ha assenyalades per al judici, Bonet ha negat haver impedit fer la seva feina a dos funcionaris que varen denunciar irregularitats i als quals varen obrir un expedient sancionador el 2015.

El que aleshores va ser nomenat cap de l'àrea d'Urbanisme, Antoni Campins, i l'aparelladora de la regidoria, Rebeca Fabiola del Rey –ambdós funcionaris i arquitectes–, varen denunciar l'exbatlessa per fets que consideraven infraccions penals, relacionades amb adjudicacions d'obres irregulars i altres qüestions. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, arran d'això, Bonet va començar a obstaculitzar la feina dels funcionaris, als quals no permetia entregar informes o tenir accés a determinats documents.

Finalment, i "a conseqüència de la denúncia prèvia", relata el Ministeri Fiscal, Bonet va obrir un expedient disciplinari als dos funcionaris, que més tard va ser aprovat al ple municipal. Aleshores l'exbatlessa estava a l'oposició, atès que havien passat les eleccions municipals del 2015. Tot i això, ha defensat, va rebre la confirmació que podia votar i la decisió va rebre una aprovació unànime.

Durant la declaració d'aquest dimecres, Bonet ha defensat que els arquitectes podien tenir accés a tots els arxius que es trobaven al seu departament. En relació amb la dificultat de lliurar els seus informes a través del registre municipal, l'exedil ha manifestat que va patir "assetjament" per part dels arquitectes i que per això va nomenar una persona perquè s'encarregàs de rebre els documents.

Un dels dos arquitectes afectats, Antoni Campins, ha declarat també aquest matí com a testimoni dels fets i ha assegurat que tant ell com la seva companya varen patir "un bloqueig" per part de la batlessa i l'equip d'Urbanisme. Per a ell i l'aparelladora municipal la Fiscalia demana també una indemnització de 5.000 euros cadascun.

stats